Чаша вино пази от инфаркт едва 15 процента от нас

Червено вино
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил-20%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил
10.00 лв.
8.00 лв.
Виж ››

Изпиването на една чаша вино на ден може да предпази от инфаркт едва 15 % от населението, които носят определен ген, твърдят шведски учени, цитирани от вестник Дейли мейл.

Според ръководителя на изследването професор Лорън Лиснер от университета в Гьотеборг и екипа, който е участвал в проучването, това е генът TaqlB. Той е свързан с производството на протеина, който отговаря за т.нар. добър холестерол – СЕТР. Добрият холестерол помага да се премахнат мазнините, които се образуват по кръвоносните съдове.

Това проучване на шведските учени опровергава досегашните изследвания, според които умерената консумация на алкохолни напитки може да помогне срещу сърдечни заболявания.

В предишни проучвания се твърдеше, че има здравословна доза за консумиране – 7 малки питиета за дамите и 14 питиета за господата за една седмица. От изследването на шведските изследователи става ясно, че положителните страни на умереното консумиране на алкохол не важат за около 85 % от хората, а само за онези 15 % от населението, които носят гена TaqlB.

Вино

Учените са анализирали медицински данни на 618 пациенти, които са страдали от различни сърдечни заболявания. Шведите са сравнили тези данни с друга група от 3000 здрави граждани и техните навици за консумацията на различни алкохолни напитки.

Всички участници в това изследвани са били предварително тествани дали притежават въпросния новооткрит ген.

В различни проучвания се посочва, че червеното вино е полезно – според някои публикации напитката е полезна дори при остеопороза. Други проучвания пък посочват алкохолната напитка като добро превантивно средство срещу рак на яйчниците.

Скорошна публикация отново от страниците на вестник Дейли мейл пък обяснява, че вана с червено вино е чудесен начин дамите да се предпазят от появяването на бръчки. Учени установили, че антиоксидантите, които има в алкохола, са 10 пъти по-ефективни, отколкото витамин Е. За разкрасяващата процедура ще са нужни минимум 50 бутилки вино.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати