ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Защо закуската е важна?

Защо закуската е важна?

МаринаМарина
Джедай
46818
breakfast
Електрическа пила за пети с ролки
Препоръчано за теб:
Електрическа пила за пети с ролки
20.00 лв.
Виж ››

В днешно време все повече хора се отказват от закуската, като факторите, които провокират това решение, са различни. Част от хората я отричат, защото смятат, че това е начин за постигане на перфектната фигура. Други нямат време сутрин да се доберат до хладилника или по-лошо – разчитат на готови закуски.

Съществуват редица изследвания, които посочват, че закуската е от изключителна важност за здравословното състояние на човек. От значение е и дали самата храна е полезна - тя трябва да се подбира много внимателно.

Препоръчва се да се избягват мазните храни, а да се консумират по-често яйца, зеленчуци, плодове, особено за закуска. Така те спомагат за регулирането на кръвната захар и едновременно с това предпазвате организма от затлъстяване.

Не трябва да се пропуска и фактът, че закуската всеки ден подобрява метаболизма. Това е и причината регулираното и редовно хранене да извайва по-красиви фигури, отколкото храненето само вечер например.

Закуска

Има доказателства, че желаещите да намалят телесното си тегло стигат по-бързо и лесно до заветната цел, ако закусват. И естествено в такива случаи може да се избягва похапването на захари, а да се наблегне на белтъчините, овесена каша и други.

Има и проучвания, посочващи, че хората които закусват, са с по-добро настроение през деня и са изпълнени с повече енергия и мотивация в ежедневието.

Много от хората правят сутрешна тренировка. Според нейния интензитет се препоръчва сутрешно хранене, което да предостави на тялото нужната доза енергия. И ако не вярвате, направете веднъж тренировката, без да закусите, и вижте сами разликата.

Запомнете, че закуската е важна, за да бъдат здрави тялото и умът. Сутрешната закуска подпомага функцията на мозъка, мислите се избистрят, човек става по-концентриран и ефективен в дейността си.

И тезата, че след закуска апетитът е повишен през целия ден, не е истина. Ако похапвате по-здравословни храни, богати на белтъчини, ще се чувствате сити за по-дълго време и единственото, което може да Ви се дояде няколко часа след закуската, е една хубава ябълка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати