Какво влошава депресията

Депресия

Депресията може да споходи всеки от нас. Различни причини могат да доведат до изявата на това психично състояние, характеризиращо се с чувства на меланхолия, отчаяност, безпомощност, безнадеждност. Такива могат да бъдат трагично преживяване в някой период от живота, стрес в ежедневието и редица други.

Важно е в такъв момент да се избегне влошаването на симптоматиката. Като за начало трябва тялото да си почива достатъчно и сънят да е пълноценен, за да може да се постигне емоционална и физическа релаксация. Безсънието е фактор за развитието на депресия и по тази причина при необходимост ще е от полза и консултация с нужния специалист.

При депресия е много ценно всеки да има близък човек до себе си, с когото да може да си поговори. Някой, който само да го изслуша, без да дава много съвети. Опората в такъв момент е много важен фактор, защото проблемите са навсякъде около нас и е хубаво в борбата с тях да имаме съмишленик.

А човекът до нас не трябва да е от т.нар. енергийни вампири, които биха натоварили и усложнили ситуацията, а човек с положителна нагласа.

Социален живот

Похапването на определени храни също може да усложни симптомите на психическото разстройство. Препоръките на специалистите са да се ограничи консумацията на кофеин, алкохол, рафинирана захар, защото те могат да влошат и затруднят излизането от тази черна дупка.

От полза ще бъде и полагането на всички усилия, за да не се връщате към моментите, докарали Ви до това състояние - много трудно, но не и невъзможно, твърдят учените. Трябва да повярвате в себе си, в близките и приятелите, за да се избавите по-бързо от меланхолията и тъгата.

Ценно в състояние на депресия е воденето на социален живот, срещата с хора, непринудените разговори. Няма да е лесно, ще е нужна много воля, но това ще помогне да забравите за миналото.

Много от учените препоръчват да се избягват социалните мрежи и медийните пространства, които могат да индуцират депресивни мисли и чувства.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари