Хипноза помага за рехабилитация след рак на гърдата

Хипноза

Оказва се, че хипнозата може да бъде от полза на жените, които са били оперирани от рак на гърдата. Изследователи твърдят, че този метод ще им помогне да се възстановят много по-бързо.

Жените, на които предстои да се подложат на подобна операция, прекарват в болницата много по-малко време и имат значително по-малко странични ефекти от химиотерапията, ако са се подложили на хипноза.

Хипнозата се извършва от анестезиолог, обясняват специалистите. Лекари от Брюксел твърдят, че в действителност този метод е много успешен и има голям ефект върху състоянието на жените. Те споделят още, че много специалисти в Брюксел използват тази техника на хипноза преди започването на лечението от рак на гърдата – около една пета от жените, които са болни, се съгласяват да опитат метода.

Дамите, които са били хипнотизирани, стоят в болничното заведение много по-кратко време след направената им интервенция, в сравнение с жените, които имат традиционната упойка, сочат данните.

Рак на гърдата

Освен това учените твърдят, че дамите, които са се подложили на все още нетрадиционния метод, имат по-малко неприятни усещания след химиотерапията. При тези жени по-рядко се наблюдават признаци на умора и гадене.

Хипнозата, макар и не особено популярна у нас, се предпочита от все повече хора по света. Това е много добър метод за справяне с проблемите – хипнозата може да ни помогне да спрем дори цигарите, обясняват психотерапевтите.

Най-често се използва така наречената класическа хипноза, която представлява психотерапия, провеждаща се в състояние на хипнотичен транс. Този метод се използва най-често за лечение на различни зависимости, включително и тютюнопушене, помага при депресивни състояния, фобии, панически атаки и др.

Някои хора прибягват до този нетрадиционен за българите метод на лечение, за да преживеят хроничен стрес или ако са недоволни от живота си. Често до този метод прибягват и хора, които са много успели в своята област, но чувстват някаква празнина и не са особено доволни от живота си.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати