ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Хапчетата за отслабване: за и против

Хапчетата за отслабване: за и против

Хапчета
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Лекарствата и за борба с наднорменото тегло могат да бъдат ефективни за отслабване, но не са от най-здравословните начини, колкото и да не ви се иска да го повярвате.

Дори ако някоя от вашите приятелки се хвали с отлични резултати, това не означава, че хапчетата, с която тя е отслабнала, са подходящи за вас и ще имат същия ефект като при нея.

Преди да започнете прием на хапчета за отслабване, трябва да се консултирате с лекар или диетолог.

Решението да приемате хапчета за отслабване не трябва да ви идва спонтанно, е чак след като сте опитали и други начини за борба с наднорменото тегло. Като например - то не се влияе от ограничаване на яденето или въпреки това, че сте увеличили физическата активност.

Защо хапчета за отслабване са толкова популярна? Те придобиха голяма популярност най-вече покрай рекламите, на които се повлияват много вас заради привлекателните обещания за бързо и лесно намаляване на теглото.

Купувайки тези хапчета очакваме да се справим с тлъстините без много лишения и борба. Много производители рекламират своите продукти като природни и съставени изключително от растителни компоненти.

Отслабване

Знайте обаче, че целта и способностите на тези таблетки са не да топят излишните ви килограми, а да потискат апетита ви.

Чудотворната загуба на тегло, което вие очаквали, няма как да се случи. Дори обратното - след приключване на курса и възможно да затлъстеете още повече.

Хапчетата за отслабване често имат и нежелани реакции. Най-често нервност, безсъние, умора, а дори и високо кръвно налягане. Главоболие, повръщане или диария са признаци за отрицателното въздействие на хапчетата. Чревните нарушения също често са проява на здравословни проблеми.

Таблетките могат да ви докарат и менструални нарушения, висока температура и дори проблеми със зрението.

Предозирането е особено опасно, защото то може да доведе до бъбречна недостатъчност, сърдечни пристъпи, припадъци и дори халюцинации.

Съществуват разбира се и изключения, при който таблетките за отслабване се препоръчват, но това стана след консултации със специалист. Ако човек е изправен пред смъртта заради наднорменото си тегло, хапчета за отслабване вече са незаменими.

Ако обаче просто искаме да подобрим фигурата си, по-добре да променим начина си на живот и начина на хранене. Има много дългосрочни програми за загуба на тегло, които са по-малко вредни от хапчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати