Депресията ще се предсказва 4 г. преди да се появи

Депресия
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
Качество без компромис:
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
34.00 лв.
Виж ››

Нови изследвания на учени откриха, че зона в човешкия мозък може да сигнализира за склонността към депресия и тревожност до 4 години преди състоянията да се появят.

Според експертите частта от мозъка ни, наречена амигдала, отразява активност, която е ключова при диагностициране на тежка форма на депресия или тревожност.

Чрез измервания учените гарантирано ще могат да предсказват появата на състоянията, които често са предизвикани от житейски стресови ситуации, години преди техните първи признаци да се проявят.

Именно ненавременното лечение на депресията и тревожността усложняват състоянията, а това напълно може да промени и разруши един човешки живот, категорични са специалисти.

Често хората имат достъп до лечение, когато депресията или тревожността са станали толкова хронични и е толкова трудно да се живее с тях, че са принудени да отидат в клиника – казва ръководителят на изследването Йона Шварц от университета Дюк.

Стрес

От депресия най-често страдат жените, но и представителите на силния пол също са засегнати от състоянието.

Американски изследвания, проведени преди време, стигнаха до заключението, че жените на ръководни постове са по-склонни да развият депресия. При мъжете е обратното – колкото по-нисш е постът им, толкова

а е по-силен шансът за поява на отклонения в психическото им здраве.

Симптомите при депресия се появяват по физически и психически характеристики. Основните признаци, които подсказват депресия във физически аспект, са хронично главоболие, болки във врата, гадене, проблеми със съня, хронична умора и липса на апетит.

В психологически план симптомите са занижена самооценка, нерешителност и натрапчиви мисли за самоубийство.

По дефиниция за депресия може да се говори, когато на лице са повечето признаци за нея, а състоянието продължава повече от 2 седмици. Въпреки това лекарите предупреждават, че не трябва да се диагностицираме сами, тъй като състоянието се установява само след професионални тестове.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати