ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Защо трябва да спим голи

Защо трябва да спим голи

Сън
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
Качество без компромис:
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
34.00 лв.
Виж ››

Доказано е, че сънят без дрехи има здравословни ползи за нас. Ако все още се чудите между свяна, комфорта и здравето, ето няколко ползи от съня, както майка ни е родила.

Сънят без дрехи води до по-ползотворен сън

Това се дължи на факта, че температурата на тялото намалява с половин градус и това помага да се заспи по-дълбоко. Мозъкът изпраща сигнали до останалите части на тялото да се освободи излишната топлина. Доказано e, че организмът задържа най-много топлина около 23.00 часа, а респективно най-малко в 04.00 часа.

Ако сте с дрехи и температурата ви не се урегулира, мозъкът изпраща сигнал да се събудите, за да проверите какво не е наред. Точно това е и причината да се будите понякога нощем.

Спите ли без дрехи, тялото Ви поддържа ниска температура и се охлажда по-бързо, което пък ви помага да имате здравословен дълбок сън.

Сънят без дрехи Ви прави по-слаби

Колкото и невероятно да звучи, това е самата истина. Спането без дрехи помага на тялото да балансира необходимата енергия със здравословния сън и това от своя страна налага контрол на глада.

Спане без Дрехи

Не успеем ли да се наспим, се повишават нивата на специфичния хормон кортизол. На него се дължи чувството на силен глад рано сутрин.

Сънят без дрехи кара хората да се чувстват по-уверени и комфортно

Гримовете, модните дрехи, диетите и пластичните операции - всичко е, за да се чувстваме по-уверени в себе си и да скрием някой недостатък. Постоянно моделираме и обличаме телата си, за да сме по-сигурни. Спането без дрехи обаче ни помага да приемем тялото си такова, каквото е.

Сънят без дрехи ни прави по-млади

Да, истина е, колкото и да не вярвате. Сънят в топлата спалня, облекли тялото си в дебела пижама, подтиква организма да произвежда по-малко мелатонин и други хормони на растежа. Ако не знаете, това са основни фактори с ключова роля за поддържането на младежкия вид. Доказано е, че липсата на мелатонин в организма е основна причина за появата на бръчки.

Сънят без дрехи ни прави по-щастливи

Допирът до голото тяло на партньора води до освобождаването на окситоцин или както е по-известен този хормон – хормон на любовта. Той прави човек по-щастлив, намалява риска от сърдечни заболявания, стрес, депресия. Не на последно място - увеличава сексуалното желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати