Чай от лайка срещу главоболие и нервен стомах

Лайка

Нервният стомах може да бъде облекчен с билки. Чаша джинджифилов чай, например ще стимулира отделянето на слюнка, която пък ще неутрализира действието на стомашната киселина. Хубаво е чаят да се пие, докато е топъл – отпивайте на малки глътки. Други ефикасни билки за нервния стомах са ментата и маточината.

Проблемите с храносмилателната система могат да бъдат облекчени и с чай от копър. Топъл чай от билката, смесен с малко мед, ще ви помогне и при проблеми със съня – пийте го преди да си легнете.

Любителите на мастиката лесно могат да излекуват нервния си стомах – на гладно сутрин се изпива 1 с.л. от мастиката. Тя, обаче, не се приема самостоятелно – сложете я в чаша вода и разбъркайте. След като изпиете сместа, трябва да изчакате около четвърт час и да изпиете 1 с.л. зехтин.

Ако не сте склонни да предприемете лечение с алкохол, бил той и само една лъжица, можете да опитате да си направите чай от лайка. Нервният стомах може да бъде облекчен с помощта на тази билка.

Противовъзпалителното действие на лайката позволява билката да бъде използвана при проблеми с храносмилателния тракт. Чаят от лайка действа успокояващо при страдащи от колит, гастрит, газове, колики.

Чай

Успокояващото действие на билката ще облекчи храносмилателните нарушения. Можете да си приготвяте чаят от лайка и при мигрена – характерната за това състояние пулсираща болка в главата ще бъде много бързо облекчена с чаша билков чай. Можете да използвате напитката и за облекчение на главоболието, което е причинено от тревога, стрес и др.

Независимо от това каква е причината за стомашното неразположение, неспокойният стомах обикновено отминава без никакво лечение за 24 часа.

Чаят от лайка много често се използва и за козметични цели. Ако очите ви са подпухнали, решете проблема с помощта на две торбички чай от билката – направете си чай и извадете пакетчетата да се охладят за известно време. След това сложете торбичките на клепачите си за десетина минути, а чаят изпийте, подсладен с мед.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Медик
Медик
22.05.2015 23:36
В такива статии с билки, би трябвало да напишете, колко може да се пие от тия чайове. Защото и билките са си един вид лекарства, с които не бива да се прекалява!
0
0