Болните зъби издават сериозни заболявания

Болни зъби
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Винаги, когато тялото ни страда, това се отразява по някакъв начин на външния ни вид и облик. Много често хората не обръщат внимание на малките симптоми, но след известно време разбират, че в повечето случаи проблемите, свързани със здравето, са повече от един.

Може би малко хора знаят, че състоянието на зъбите може да бъде сериозен индикатор, че нещо не е наред вътре в тялото им.

Ето на кои симптоми трябва да обърнете най-много внимание.

Напукани зъби

Признак за развитие на Гастроезофагеален рефлукс (ГЕРБ).

Появата на много кариеси и напукването на зъбите може да предизвика развитието на ГЕРБ. Тази болест се характеризира с това, че много често стомашно съдържание преминава в хранопровода. Това съдържание много често се състои от пепсин и солна киселина, която възпалява лигавицата на хранопровода.

Кървящи венци

Признак за слаб имунитет. Зъбната плака е в основата на възпалените венци и може да доведе до гингивит. Ако не се почиства редовно, води до натрупване на зъбен камък и пародонтит. Отслабналата имунна система и липсата на витамини са основните причинители за кървенето на венците.

Сухота в устата

Признак за развитието на диабет. Сухотата в устата (Ксеростомия), лепкав език и затруднен говор много често се получават след прием на медикаменти. Този симптом е определен от специалистите също и като водещ при развиването на диабет.

Нарушен емайл

Често е признак за стрес. Колкото и да не ви се вярва, стресът оказва влияние върху зъбите ви. Главния виновник е хормонът кортизол, който се повишава изключително много по време на стрес. Повишените количества оказват негативно влияние върху венците и може да причинят пародонтит.

Загуба на зъб

Признак за сърдечно-съдови проблеми. Научни изследвания показват, че заболяванията в устата могат да бъдат опасни и да причинят сърдечно-съдови проблеми. Загубата на зъб може да бъде признак за исхемична болест на сърцето.

Винаги гладайте сериозно на нещата и не забравяйте, че здравето ви е във вашите ръце!

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати