ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Какво не знаете за хомеопатията?

Какво не знаете за хомеопатията?

Какво не знаете за хомеопатията?

Хомеопатия представлява метод на лечение на природна основа, съобразен с факта, че всеки от нас представлява живо същество, уникално със своята индивидуалност и личностни характеристики, със свой ритъм на живот, работа и със собствена обкръжаваща среда.

Тя приема, че всички симптоми в състояние на болест са израз на дисхармония на целия организъм. Трябва да се лекува не болестта сама по себе си, а болният човек във всички негови аспекти – психика, емоция и физическо тяло. Лечебният метод хомеопатия съществува повече от 200 години. През 1796 г. немският лекар Самуел Ханеман формулирал Закона на подобието.

Хомеопатията е напълно безвреден метод на лечение. Това е така, когато я прилага добре обучен лекар. Не случайно я наричат "нежната медицина". Тя е напълно приложима дори и при бебета, бременни или кърмещи жени.

Но трябва да се има предвид, че не всяко състояние е подходящо за самостоятелно хомеопатично лечение. Опитният лекар може да прецени докъде се простират възможностите на хомеопатията и кога е необходимо комбиниране с конвенционално лечение.

Хомеопатията задейства собствените защитни механизми на организма, като по този начин го подпомага да реши възникналия здравословен проблем по възможно най-естествения и ефективен начин – не като потиска симптомите на болестта, а като я лекува.

Какво не знаете за хомеопатията?

Хомеопатичните лекарства са под формата на гранули или течност. В интервал от 20 минути преди и след приема на лекарството, не трябва да поставяме нищо в устата си (вкл. вода, храна, цигара, дъвка и т.н.).

Вашият хомеопат ще ви посъветва да избягвате употреба на кафе, мента и продукти съдържащи ментол, евкалипт или камфор, тъй като тези вещества могат да попречат на действието на лекарството.

Това се дължи на факта, че ментата, а и други ароматни субстанции, както и цигарите, какаото, кафето, упражняват известно съдосвиващо действие, а това може да доведе до забавено или нарушено проникване на самия медикамент.

Хомеопатичните лекарства трябва да се съхраняват на тъмно място, далеч от силни миризми и източници на лъчение (не в хладилник, не срещу телевизор, далече от мобилен апарат).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати