Ако пръстите ви побеляват в студа: Съвети при лошо кръвообращение

При лошо кръвообращение сред първите неща, които специалистите ще ви посъветват, е да откажете цигарите, ако сте пушач. Тютюнопушенето свива кръвоносните съдове и води съответно до лошо кръвообращение.

Ако страдате от наднормено тегло, вероятно ще ви посъветват да вземете някакви мерки и по този въпрос, защото излишните килограми също пречат на кръвообращението.

Какво друго можем да направим при лошо кръвообращение?

След като говорим за заседнал начин на живот и липса на движение, най-доброто лечение би било тренировката. Можете да излизате на сутрешен джогинг в близкия парк, да се запишете на плуване и т.н.

Тренировките са всъщност и най-добрият вариант да подобрите кръвообращението – след тях ще се чувствате енергийно заредени. За подобряване на кръвообращението не се препоръчват силови тренировки.

Добър вариант за лечение на лошото кръвообращение е и терапията с камъни – те могат да въздействат температурно на кръвоносните съдове чрез смяната на топло и студено. Китайците използват гладки и обикновено плоски камъни, за да правят масажи, а японците пък се спират на горещи минерали за отпускане.

Тази терапия ще доведе до дълбоко поглъщане на топлина от тялото и след това бавното отделяне.

Можете да се доверите и на по-прост метод от този с камъните – ходете на цялостен масаж на тялото поне веднъж седмично. Добрият масаж определено ще увеличи притока на кръв към органите.

Можете да раздвижите кръвта си и с помощта на някои храни – включете повече фибри в менюто си и увеличете приема на вода. Особено подходящи са портокалите, динята, чесънът, джинджифилът. Добавете към менюто си повече ядки и семена и разбира се пълнозърнести храни. От вкусните изкушения най-подходящ е черният шоколад.

По-необичаен метод е да си вземете вана с розмарин – ароматното растение влияе изключително добре на кръвообращението. Сложете в литър вода около 5 с.л. розмарин – те трябва да поврат около пет минути. След това отварата се изсипва във ваната и се разрежда с вода - топла или студена, за да ви е приятна на тялото.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати