Пролетните алергии си отиват със сок от моркови

Пиене на сок от Моркови

Слънцето грейна, облаците постепенно си отиват, а това значи само едно – пролетта вече е тук. След тъмната и летаргична зима, топлото и слънчево време, а и зеленината около нас, със сигурност ще повдигнат настроението на всеки. Единственият проблем, който може да застане на пътя ни с пълното щастие, са ужасните пролетни алергии.

Можете да потиснете развитието на пролетните алергии с помощта на сок от моркови, посочва се в ново изследване. Учените смятат, че алергиите имат връзка с понижен имунитет, а сокът от моркови може да повлияе добре на това състояние.

Тъй като не всеки е любител на моркова, към него могат да се добавят и други зеленчуци – например краставица. Специалистите дори препоръчват да се правят смесени сокове – с плодове и зеленчуци.

Можете да направите фреш от портокал и морков. За свежест добавете няколко листа мента. Ако искате да има действителен ефект, трябва да пиете сока всяка сутрин. Условието е напитката да се пие преди храна. Така че усетите въздействието на сока от моркови при алергии.

Според друго изследване, колкото и полезни да са прясно изцедените сокове и фрешовете, все пак е добре да внимавате с количеството, което приемате. Някои специалисти смятат, че изпиване на повече от литър фреш дневно е вредно за организма. Други твърдят, че дори половин литър е предостатъчно количество за един ден.

Каква е причината? Когато пием прясно изцедени сокове, вкарваме в организма си много по-голямо количество фруктоза, отколкото е нужно. Ако фруктовата захар е в прекалено големи количества, тя се натрупва в черния дроб, вследствие на това се повишава холестеролът.

Сок от Моркови

Специалистите не отричат полезността на пресните сокове, но не повече от две чаши дневно. Освен това здравни експерти са категорични, че човек не бива да заменя хранене с чаша фреш. Едно хранене би могло да се замени с няколко плода, но цели, а не само сокът от тях.

Друго важно правило при пиенето на прясно изцедени сокове е да го изпивате не по-късно от петнадесет минути, след като е изцеден сока.

Диетолозите предупреждават, че голяма част от младите хора не ядат плодове, а се наливат с фрешове, мислейки си, че по този начин доставят нужните на организма витамини. Това, което правят, е да пълнят организма си с фруктоза, което по-скоро им пречи, отколкото да е полезно.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати