Методи за лечение на аритмия

Сърце

Аритмията е заболяване, при което се наблюдава нарушение на сърдечния ритъм. В повечето случаи не се касае за нещо опасно и нарушението може бързо да отмине.

Консултацията с лекар обаче е задължителна, защото може да става въпрос и за по-сериозно заболяване, особено ако то е свързано с увреждането на сърдечния мускул. В някои случаи аритмията може да доведе до инсулт, сърдечна недостатъчност или Алцхаймер.

След като се оплачете на лекуващия си лекар и му обясните какво точно сте усетили в областта на сърцето, той може да предприеме различни процедури и методи, с които да разбере дали се касае за учестено сърцебиене или точно обратното- за забавено. Обикновено се правят изследвания на кръвта и урината, ехографско изследване и ЕКГ.

Ако от тези изследвания се види, че наистина има нещо нередно в сърдечния ритъм, може да бъде назначен рентген на сърцето и белия дроб и да се постави холтер. Последното представлява медицински уред, който записва сърдечния ритъм на пациента за известно време, с което дава по-пълна и ясна представа на кардиолога за проблема.

Сърдечно здраве

Голяма част от аритмиите могат да бъдат преодоляни с дихателни упражнения и спазване на хранителен режим. Ако е наложително се изписват медикаменти, които се приемат за известно време от болния, а ако болестта не се повлияе, може да се стигне и до кардиоверзия.

Това е вид операция, при която се прави електричен шок с цел връщането на нормалния сърдечен ритъм у пациента. Преди хирургичната намеса се прави анестезия, така че пациентът да не усети нищо.

Ако не е наложителна операция, можете да се посъветвате с лекуващия Ви кардиолог какви дихателни упражнения да правите и каква диета да спазвате. Тежко физическо натоварване е абсолютно забранено.

Можете да се възползвате и от съветите на народната медицина. За аритмия например се препоръчва да се направи смес от по 40 г цветове от слез, стръкове от пелин, корен на дилянка и кори от трепетлика, по 20 г стръкове от жълто прозориче, цветове от лавандула и полски мак и по 30 г стръкове от хвощ.

От тази смес се сваряват 2 с. л. за 5 минути в 400 мл вода и след като всичко се прецеди се пие по 100 мл от течността 3 пъти на ден.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#200017
Преди 10 години претърпях животозастрашаващ инцидент и това увреди митралната ми клапа. Искаха да ми правят операция. Аз отказах. Една година търсех лечение и най- накрая го открих. Пиша за всички с проблеми със сърцето за да ви кажа ,че има лечение- пълно възстановяване на сърцето! Макар и бавно да стават нещата, важното е че се стига до пълно излекуване. За тези, които искат да не са инвалиди и да им тиктака часовник в гърдите да ми пишат : elenapetrovare@abv.bg
1
0