Лечение на Вагинит

Гинеколог

Вагинит представлява възпаление на влагалището, характеризиращо се със сърбеж, вагинално течение и болка. Причината обикновено е нарушаване на съотношенията на вагиналните бактерии или инфекция. Възможно е да се дължи и на намалени нива на естрогена след настъпване на менопаузата.

Въпреки че можете да си купите лекарство за лечение на гъбични инфекции без рецепта, това не е добра идея. Важно е лекарят да установи симптомите и да ви предпише правилните медикаменти за лечение. Ключът към правилното лечение на вагинита е да се знае какъв точно е неговият вид, тъй като всяка различна форма се нуждае от специфично лечение.

Най-разпространеното лечение на гъбична инфекция включва използването на вагинални свещички или крем за еднодневен, тридневен или седемдневен курс на лечение.

Активната съставка, която съдържат повечето фунгициди, но трябва да бъде задължително някоя от следните клотримазол, миконазол, или тиоконазол, затова преди да започнете да използвате препарата, се осведомете за съдържанието му.

Поставете хладен компрес на влагалището, за да облекчите дискомфорта, докато фунгицидът започне да унищожава достатъчно колонии на гъбичката, че да се почувствате по-добре.

Вагинит

Разбира се, някои видове вагинит изискват по-сериозно лечение, което понякога може да включва и употребата на антибиотик. Той има за цел да „премахне” лошите бактерии.

Както може би знаете, по-агресивните медикаменти често унищожават и полезните бактерии, което води до проблеми от други естество, като вагинална сухота например. За да се предпазите от този порочен кръг, не забравяйте да приемате пробиотици паралелно с другите лекарства.

Изключително важно е и здравословното хранене. Несъмнено киселото мляко е най-полезната храна, която ще ви помогне в борбата с вагинита. Специалистите твърдят, че ако 7 дни изяждате по 1 кофичка истинско кисело мляко, симптомите ще отшумят на 70%. Чесънът от друга страна, е един от най-мощните антибактериални и противогъбични агенти.

Ако често получавате гъбични инфекции трябва да избягвате дрехи, които задържат топлина и влага, като чорапогащник без памучна подплата, бельо от синтетични материи или тесни дънки. Избягвайте душове и вагинални спрейове, защото те могат да убият "добрите" бактерии или да предизвикат дразнене.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати