Марулите помагат при преждевременна еякулация

Марули

Мъжете, които имат еректилни проблеми, могат да се обърнат за помощ към зеленолистните зеленчуци и по-конкретно – към марулите. Специалисти твърдят, че похапването на марули най-малко един път на ден ще реши проблемите с преждевременната еякулация. Обяснението се крие в множеството витамини и минерали, които се съдържат в марулите.

Известно е още, че зеленолистният зеленчук помага и за по-доброто функциониране на черния дроб – допринася за здравето на органа, чиято задача е да пречиства кръвта. Други специалисти напомнят, че салатата от марули може да бъде от полза на хората, които имат проблеми със съня – в зеленчука се съдържа сънотворното вещество Lactucarium.

Полезните свойства на салатите са добре познати още на древните римляни и египтяни – античните народи са имали нещо като традиция да вечерят с маруля. Причината била, че искат да извикат по-бързо Бога на сънищата, обясняват специалисти.

Освен многото полезни вещества, които се съдържат в марулите, в тях има и не малко количество нитрати. Ако марулите, които сте си подбрали, имат жълтеникави или кафеникави петънца по връхчетата си, това означава че са преторени.

Зелена салалта

Друга полезна информация е, че най-много нитрати се крият в кочана на салатата, както и във вътрешните малки листенца на марулята. Според някои източници марулите са почти толкова вредни, колкото и пушените колбаси, в които има също не малко нитрати.

Препоръчва се марулите да се измиват много добре, преди да бъдат накълцани на салата. Можете да ги накиснете в съд с вода за около половин час и след това да изплакнете поотделно всяко от листата на салтата.

През тази пролет зелените салати стигнаха рекордно високи цени – причините за това са няколко. На първо място, производителите обясняват, че през тази година са засадени по-малко марули, защото през изминалата им се е наложило да изхвърлят голяма част от готовата продукция. Освен това пролетта е доста влажна и не на последно място – оранжерийните производители твърдят, че получават ниска субсидия.

На вашето внимание предлагаме няколко апетитни салати с марули: Салата със спанак и маруля, Зелена салата, Зелена [салата с риба тон], Зелена салата с яйца и маслини, Зелена салата с млечен дресинг, Зелена салата с козе сирене, Зелена салата с портокал.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати