Затлъстелите хора се делят на 6 типа

затлъстяване

Последно изследване установи, че пълните хора могат да се разделят на шест отделни категории, съобщава Индипендънт.

В зависимост от пола и причината за наднорменото тегло учените от университета на Шефийлд са разделили затлъстелите хора на мъже под 35-годишна възраст, страдащи от тежко пиянство, стресирани хора, които изпитват недоволство от живото и силна тревожност, хора от третата възраст, които ценят и се радват на живота, въпреки физическите си заболявания, млади и в добро здравословно състояние жени, болни хора, страдащи от определени заболявания, оказващи влияние на теглото, и богати хора, които не се занимават с физически упражнения.

Английските учени са категорични, че не може по-пухкавата част от човечеството да се постави под един знаменател. Това според тях е лоша практика, която пречи на борбата срещу затлъстяването, което се наблюдава все повече в западноевропейските общества.

Изследователите смятат, че с тяхната категоризация на видовете затлъстяване ще може да прецизира от медицинска гледна точка лечението на отделните хора. Те са на мнение, че ако лечението на всеки пациент с наднормено тегло бъде проведено по строго индивидуални характеристики, здравните министерства на държавите, борещи се с този проблем, ще спестят милиони.

Дебела жена

Учените от университета на Шефийлд дават и конкретен пример. Според тях за хората, имащи затлъстяване от вид 5 - млади и физически здрави жени, за тях не трябва специална интервенция за справяне с проблема им с допълните килограми. Техните здравословни проблеми ще отшумят с времето.

В същото време физическите упражнения, съчетани с психологична помощ, ще бъдат най-ефективната комбинация при хора на средна възраст. За групата на младите мъже, имащи проблем с алкохола, би трябвало средствата и лечението да са насочени към отказване от влечението им към чашката, а не към свалянето на излишните килограми. Според учените нормализирането на теглото ще стане в следствие на отказването им от вредната зависимост.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати