Точков масаж на ушите срещу стрес

Масаж на Ушите

Масажът на ушите е сравнително непознат. Той обаче е изключително ефективен за справяне с редица неприятни за организма неразположения. Едно от най-добрите му качества е положителният му ефект в борбата срещу болестта на века – стреса.

Начините за борба със стреса са хиляди. Те варират от записване на различни спортове, през помощта на професионалист и медикаменти. Повечето обаче влизат в конфликт с другия ценен ресурс на нашето ежедневие – времето или по-скоро липсата му.

Точно това е и основното предимство на масажа на ушите, употребяван за справяне със стреса – той е лесен и отнема само няколко минути. Можете да го правите дори и в офиса без да привлечете учудени погледи върху себе си.

Стимулирането на горната част на ушите може да ви отърве от негативните емоции. Само за няколко минути стресът, обзел цялото ви тяло, ще изчезне, казват експерти. Доказано е също, че тази точка на ухото може да намали и различни болки по тялото.

Масажът на ушите е познат на човечеството от хилядолетия. Древните лекари от Египет, Месопотамия и Персия са смятали ушите за огледалото на нашето здраве.

Ушите

Те са успявали да се справят с редица тежки заболявания без да имат съвременна техника на разположение само като въздействали върху определена зона от ушната раковина.

В ушите на човек има много биологично активни точки и нервни окончания. Въздействието върху тях мобилизира силите на тялото.

В резултат моментално може да се повдигне нервният тонус на организма, да спадне рязко умората, да се разбудят дълбоки резерви, да се отключат енергийни извори.

Лекият масаж на горната част на ушната мида с плавни въртеливи движения на показалеца и средния пръст от горната страна и палеца от вътрешната страна на мидата въздейства на нервната система и помага да излезете от състояние на стрес.

За по-добър ефект трябва да се масажират и двете уши едновременно с двете ръце. Масажът се прави само с топли ръце. Предварително трябва да ги разтъркате.

За масажа трябва да се настаните удобно, да отпуснете раменете, да успокоите дишането, да се съсредоточите и да не приказвате с никого.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати