Методи за лечение на шипове

Шипове
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-23%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
22.18 лв.
Виж ››

Медицината нарича шиповете артроза - едно от най-разпространените заболявания, при което се увреждат ставните хрущяли.

Шиповете се появяват в момента, когато се възпалят вътрешните обвивки на ставите. Това заболяване обикновено става хронично и намалява трудоспособността на болния, в зависимост от това къде са се появили шиповете.

Шиповете измъчват хиляди българи със силни и нетърпими болки и по всичко изглежда, че лечение на тези костни образувания по врата, гърба, коленете и петите не съществува. Поне такова не се предлага от традиционната медицина.

За съжаление, няма все още измислено медикаментозно лечение, а целта на терапията е да облекчи болката. Добър ефект в началния стадий имат балнеолечението и физиотерапията. За сметка на това обаче витае мнението, че вековната българска народна медицина предлага методи, изпитани от силата на времето, които ако не излекуват шиповете, то поне с нищо няма да навредят.

Смесете добре една чаена чаша счукан на каша чесън и същото количество чист спирт и олио. Оставете да престои така 24 часа, след което прецедете. Мажете шиповете с получения разтвор, като се препоръчва да масажирате продължително. Лечението да продължи до свършване на разтвора.

Напоследък като че ли все по-голяма популярност добиват продуктите Коносан като средство за борбата срещу шиповете. Коносан съдържа химичната субстанция канабидиол, който е противовъзпалителен и имуномодулиращ агент.

Но лечебните свойства на конопа съвсем не са от вчера – в недалечното минало нашите деди са носели груби дрехи от коноп и е доказано, че рядко са страдали от модерните болести на нашата цивилизация.

Коносанът се привързва така, че да минава през шиповете, без да пристяга. Може да се носи директно върху кожата, под дрехите, което му осигурява допълнителна фиксация към тялото. Носи се до отшумяване на болката от шиповете.

Друга рецепта за облекчаване на шиповете е гръбнакът и ставите да се покрият със зелен лист от прясно зеле, който кисне в газ в продължение на 6 часа, след това се свива на руло и се изстисква добре. Върху него се слага парче хартия, бинтова се и така се спи или до сутринта, или докато може да се търпи, и се сваля.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати