Ефективни методи за укрепване на кръвоносните съдове

Ефективни методи за укрепване на кръвоносните съдове
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване - бял-26%
Качество без компромис:
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване - бял
8.00 лв.
5.90 лв.
Виж ››

В забързаното ежедневие малцина от нас се замислят за своите здравословни проблеми или как да се предпазят от такива, а понякога това не е никак трудно.

Въпросът с укрепването на кръвоносните съдове например е малко дискутиран, а от него зависи доброто функциониране на цялостната сърдечно-съдова система.

Малко познат е фактът, че с напредването на възрастта, еластичността на кръвоносните съдове се губи и се увеличава риска от инфаркти, инсулти и др.

Най-честите признаци, че се нуждаете от укрепване на кръвоносните съдове са виенето на свят, нестабилното кръвно налягане, студени крайници и др. За да възвърнете нормалното им състояние е необходимо да спазвате няколко основни правила:

Ефективни методи за укрепване на кръвоносните съдове

1. Пийте винаги когато имате възможност зелен чай и много вода.

2. Доказано добър ефект върху укрепването на кръвоносните съдове има червеното грозде. Можете да го консумирате директно или да си направите сок от него.

3. Наблягайте на богати на витамин Е храни. Той се среща в зърнените храни, месото, яйцата, шипките и др.

4. Забравете за маргарина, тлъстите меса и риби, както и сладкишите, особено сиропираните.

5. Ореховите ядки, макар и доста калорични, са особено полезни за укрепване на кръвоносните съдове, а и е достатъчно да похапвате едва по 5-6 ореха на ден.

6. Възползвайте се и от силата на народната медицина и на онези билки, които се срещат навсякъде в България. Ето какви сокове и запарки можете да си направите:

Ефективни методи за укрепване на кръвоносните съдове

- Пресен сок от магданоз, от който се приема по 1 с. л. преди ядене по три пъти дневно. Той повишава тонуса на гладката мускулатура и се препоръчва за лечение при отоци от сърдечен произход, слабост в маточната мускулатура, общо укрепване на кръвоносните съдове и др.

- Запарки, приготвени от корите на дъб, бреза, стръкове хвощ, корени от къпини и ревен действат доста добре за укрепването и възвръщането на еластичността на кръвоносните съдове.

7. Не забравяйте, че дори и да спазвате всичко изброено по-горе, не трябва да се отдавате на прекалено улегналия начин на живот и винаги, когато можете, да си правите поне по половин час разходки на чист въздух.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати