ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Гоним мигрената с проста лепенка

Гоним мигрената с проста лепенка

Мигрена

Хората, които страдат от мигрена, трябва да вземат мерки за болката още в началния ѝ етап, съветват специалистите. Оказва се, че ако страдащият реши да изчака между два до четири часа и да не пие медикамент за облекчаване на главоболието, по-късно няма да има полза от таблетките.

Специалистите съветват още да не се пие аспирин за лечение на болка в главата – той не само няма да намали мигрената, но е твърде възможно да увеличи неприятното усещане. Почти 12 на сто от населението по света страда от мигрена, като дамите по-често се оплакват от този проблем.

Данни сочат, че жените страдат три пъти по-често от мигрена за разлика от мъжете. За да се премахне болката, човек трябва да бъде внимателен за това как се храни, какви храни консумира, пие ли течности, приема ли достатъчно витамини и минерали и др., обясняват лекарите.

Важно е също почивката да бъде пълноценна, а сънят достатъчен – не на последно място, могат да се използват и различни техники за релаксация. Акупунктурата също е препоръчвана от някои специалисти, но на този етап няма категорични доказателства, че този метод на лечение може да помогне.

Доказано е обаче, че лепенка, в която се съдържат компютър и батерия, може съвсем успешно да се пребори с мигрената. Новото изобретение е на учени от САЩ, а за супер модерната лепенка информира професор Алън Рапопорт.

Главоболие

Той разказа за нея по време на Конференция по неврология, която се проведе в курорта Златни пясъци. Очаква се много скоро изобретението да бъде пуснато за продажба извън Океана, пояснява специалистът.

Модерната лепенка трябва да се сложи на ръката или на крака на пациента, след което съдържащото се в нея лекарство ще навлезе в подкожните тъкани и съответно в кръвта.

Основната цел на най-новата по рода си лепенка е да помогне за лечението на мигрена, без да се използват медикаменти за главоболието, които да преминават през храносмилателния тракт.

В САЩ се планира да бъдат пуснати на пазара и други две устройства, които борят мигрената. Едното от тях се задейства на принципа на инхалацията – лекарството влиза през устата, след което се насочва директно към централната нервна система.

Този метод решава проблема не само за момента, категорични са специалистите, но има и по-нататъшно действие. Представлява малка помпичка, в която има лекарство за мигрената, което е на прах.

Едната тръбичка на въпросното изобретение се слага в устата, а другата в ноздрата, след което пациентът трябва да издуха медикамента директно в ноздрата. Този метод също избягва приема на лекарство през стомаха, което да попада в храносмилателния тракт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати