ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Приложение помага на алкохолици да спрат пиенето

Приложение помага на алкохолици да спрат пиенето

Алкохолизъм

За модерен метод, с който новите технологии влизат на помощ в борбата с алкохолизма, съобщава вестник Хералд сън. Ново приложение за смартфон успешно помага на хората, които прекаляват с чашката, да се освободят от зависимостта си от алкохола.

Новата разработка е дело на учени от университета в Сидни, които твърдят, че софтуерният им продукт успешно помага за подтискане на опасния за здравето навик.

Австралийските учени определят изобретението си за революция в борбата с алкохолизма. На базата на техните изследвания те твърдят, че приложението им се отразява в положителна посока директно върху здравето на хората, които са го инсталирали на смартфоните си.

Уникалното приложение анализира алкохолните навици на собственика и отчита дали те са здравословни, рискови или опасни. След това се предлагат различни предизвикателства, които потребителят трябва да изпълни, за да не посяга към чашката.

Смартфон приложения

На практика всичко е като един вид игра, споделя Ричард Едрин. Например при посещението на караоке бар в трезво състояние, безалкохолна среща или помощ като шофьор на приятел, който планира да купонясва, приложението дава ценни съвети.

Апликацията има зададена функция, с която може да се провери какъв е броят на хората в близките кръчми, които са решили да кажат не на алкохола и да изпълняват същите предизвикателства като тях.

Това е поредното полезно средство, изобретено от съвременната наука в борбата с алкохолизма. В началото на годината учени от чилийския университет в Сантяго представиха ваксина срещу алкохолизъм. Ефектът на превантивното лекарство се изразява с незабавно прилошаване, ако човек изпие дори съвсем малко алкохол, пише в. Мейл он сънди.

Учените оповестиха, че изобретената от тях ваксина има ефект в рамките на шест месеца до една година. Тя действа, като изпраща биохимичен сигнал на черния дроб да не метаболизира алкохола. Така се получава незабавен махмурлук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати