Храни за по-висока устойчивост на инфекции

Ядене на Морков
3 броя неопренови маски за многократна употреба-23%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя неопренови маски за многократна употреба
30.00 лв.
23.10 лв.
Виж ››

Храната, която поемаме, е от съществено значение за нашето здраве. Има няколко продукта, които са в състояние да подпомогнат имунната система и да ви направят по-устойчиви на инфекции. Мнозина биха се изненадали, след като узнаят за множеството ползи, които носят на организма.

Киселото мляко – То осигурява на тялото живите бактерии – едни от основните, необходими ни в борбата срещу патогенните. Тези бактерии имат способността да отделят млечна киселина.

Те подобряват храносмилането и ускоряват процеса на разграждане на сложните съединения в по-прости вещества, което е добре за храносмилането.

Кисело мляко

Ако организмът ни не се справя с усвояването на множеството хранителни вещества, които постъпват в него, то това също би се отразило негативно на имунната ни система.

Чесънът – Една от познатите храни за повишаване на имунитета и устойчивост срещу заболяванията. В този мощен зеленчук се съдържат едни от най-силните съединения в борбата срещу инфекциите - алицин, тиосулфати и др.

Чесънът от хилядолетия е познат на човечеството като зеленчук със силно антибактериално и антимикотично средство. Ефективността му е безспорно доказана и надминава повечето лекарствени средства.

Чесън

Множество тестове са потвърдили ефективността от приема на големи количества чесън в началото на простудните заболявания. Съединенията в него съкращават времето на протичане на заболяването, както и характера и силата на оплакванията.

Най-полезен е чесънът след като се остави да постои за минути след нарязване и преди да се прибави в гозбата. За да се запазят полезните му ензими максимално, той се добавя в края на готвенето.

За предпочитане е, разбира се, да се консумира в суров вид. 1-2 скилидки няколко пъти в седмицата са напълно достатъчни за поддържане на имунитета срещу заболяване, особено в периоди на силно разпространение на инфекции.

Моркови

Морковите – тези зеленчуци пък образуват N-клетки – клетките убийци на инфекции. В комбинация с другите си полезни компоненти, морковите активно се справят с всички микроорганизми, които причиняват инфекции и заболявания.

Оранжевият морков е богат на бета-каротин, на когото дължи и цвета си. Фалкаринолът в него също предизвиква интерес, тъй като се предполага, че е сред суперсъставките, които могат да го превърнат в преспективна храна за лечение на рак.

За да се възползвате от всичките му свойства максимално, трябва да консумирате моркова суров.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати