Размерът на тестисите издава потенциални болести

Тестикули

Размерът на тестисите може да подсказва за някакъв здравословен проблем, посочва се в резултати от скорошно проучване.

Ако мъжът има по-големи тестиси, е твърде вероятно да се появят и проблеми със сърцето. По този повод е проведено изследване с участието на 2800 представители на силния пол. Господата с по-големи тестиси са консумирали и по-голямо количество спиртни напитки и са имали съответно по-високи нива на кръвното налягане, показват още резултатите.

Специалистите предполагат, че причината за проблемите със сърцето е лутеинизиращия хормон. При мъжете основната работа на хормона е да регулира секрецията на тестостерона, допълват още изследователите. Резултатите показват, че високите нива на тестостерона се свързват и с по-често срещаните сърдечни проблеми.

Друго изследване на учени от Дания показва, че мъжете, които имат по-малки тестиси, не си осигуряват достатъчно дълга почивка през нощта. Това проучване е дело на учени от Университета на Южна Дания, а в цялото изследване участие са взели около 1000 мъже.

В процеса на анализа мъжете са били разпитвани как спят и изобщо какъв е графикът им на сън – какви са навиците им в това отношение. Господата, които страдат от безсъние и често остават будни до късно вечер и които имат навика да си лягат по различно време всеки ден, имат с 29 на сто по-малко сперматозоиди.

тестиси

Учените твърдят, че тестисите при тези мъже са с около 1.6 на сто по-малък размер и по-деформирани за разлика от мъжете, които си поспиват нормално и имат изграден режим.

Липсата на режим и недостатъчният сън могат да доведат и до здравословни последици, напомнят специалистите. Най-често хората с прекалено малко почивка са склонни да започнат да водят нездравословен начин на живот – обикновено се започва с повишена консумация на мазни храни, алкохол и тютюнопушене.

Данните от друго изследване свързват размера на тестисите с бащиния дълг – резултатите посочват, че мъжете с по-малки тестиси имали повишено чувство на бащин дълг.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати