За какво помагат инхалациите с мента

Инхалации

Когато се разболеем, първата ни мисъл е да изтичаме до аптеката и да купим няколко лекарства, които с повече късмет за ден-два ще ни решат проблема.

Обикновено ни препоръчват няколко вида прахчета, в комбинация с обезболяващи медикаменти, таблетки, свалящи температурата и не на последно място витамини.

Никой не отрича, че лекарствата ще помогнат, но защо да се тъпчем с тях, вместо да опитаме да решим проблема си с природни лекове. В природата има достатъчно билки и растения, които могат да ни избавят от всеки симптом на настинката и простудата.

Ментата и нейният прекрасен и свеж аромат могат да ни бъдат от полза при различни симптоми, между които гадене, колики, зъбобол. С ментата могат да се правят инхалации, гаргара, да се пие чай и т.н.

Гаргара с мента ще успокои кървящите венци и ще премахне зъбобола. Ако разполагате с ментово масло, можете да го използвате за лечение на ставните болки.

Мента

Сложете няколко капчици от маслото на болното място и внимателно започнете да втривате ароматната смес в кожата. Чай от листата на билката ще помогнат за всякакви стомашни неразположения и ще премахнат гаденето.

За какво могат да ни бъдат полезни инхалациите? Редовното правене на инхалации с мента са изключително подходящи за успокоение на синузит.

Дори да не страдате от синузит, а да имате хрема, от онази воднистата, която се появява в началото на простудното състояние, можете да се доверите на ментата. Инхалациите бързо ще успокоят възпаленията в синусите.

Инхалациите с ароматната билка често се препоръчват и при проблеми с дихателните пътища – помагат при бронхит. Изпаренията от ментата ще успокоят и състояние като ларингит. Ментовите инхалации са особено подходящи и за лечение на остра кашлица – ароматите на растението ще успокоят кашлянето.

Инхалациите с масло от ароматната мента ще помогнат и при мигрена, ще премахнат чувството на умора, ще ви освободят от усещането на напрежение. Смята се още, че изпаренията от ароматната билка могат да увеличат концентрацията на човек.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати