За какво помагат инхалациите с мента

Инхалации
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил-20%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил
10.00 лв.
8.00 лв.
Виж ››

Когато се разболеем, първата ни мисъл е да изтичаме до аптеката и да купим няколко лекарства, които с повече късмет за ден-два ще ни решат проблема.

Обикновено ни препоръчват няколко вида прахчета, в комбинация с обезболяващи медикаменти, таблетки, свалящи температурата и не на последно място витамини.

Никой не отрича, че лекарствата ще помогнат, но защо да се тъпчем с тях, вместо да опитаме да решим проблема си с природни лекове. В природата има достатъчно билки и растения, които могат да ни избавят от всеки симптом на настинката и простудата.

Ментата и нейният прекрасен и свеж аромат могат да ни бъдат от полза при различни симптоми, между които гадене, колики, зъбобол. С ментата могат да се правят инхалации, гаргара, да се пие чай и т.н.

Гаргара с мента ще успокои кървящите венци и ще премахне зъбобола. Ако разполагате с ментово масло, можете да го използвате за лечение на ставните болки.

Мента

Сложете няколко капчици от маслото на болното място и внимателно започнете да втривате ароматната смес в кожата. Чай от листата на билката ще помогнат за всякакви стомашни неразположения и ще премахнат гаденето.

За какво могат да ни бъдат полезни инхалациите? Редовното правене на инхалации с мента са изключително подходящи за успокоение на синузит.

Дори да не страдате от синузит, а да имате хрема, от онази воднистата, която се появява в началото на простудното състояние, можете да се доверите на ментата. Инхалациите бързо ще успокоят възпаленията в синусите.

Инхалациите с ароматната билка често се препоръчват и при проблеми с дихателните пътища – помагат при бронхит. Изпаренията от ментата ще успокоят и състояние като ларингит. Ментовите инхалации са особено подходящи и за лечение на остра кашлица – ароматите на растението ще успокоят кашлянето.

Инхалациите с масло от ароматната мента ще помогнат и при мигрена, ще премахнат чувството на умора, ще ви освободят от усещането на напрежение. Смята се още, че изпаренията от ароматната билка могат да увеличат концентрацията на човек.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати