Хормонално лечение с билки

Хормонални нарушения

Хормоналните нарушения са сред често срещаните явления и са причина за редица болести като Базедова болест, затлъстяване, мършавост, диабет и др. В редица случаи обаче лечението им с билки дава добър ефект или спира или забавя развиването на болестта.

Ето няколко ценните рецепти с билки за хормонално лечение в зависимост от типа на смущението или заболяването:

При смущения по време на климактериума

Народна медицина

Необходими продукти: По 30 г корен дилянка, цвят от глог, листа от маточина и от мента, стръкове риган и мащерка, плодове от магданоз и анасон и 20 г жълт кантарион

Начин на приготвяне: Всички билки се смесват и от тях се вземат 2 с. л., които се варят в 450 мл вода за около 5 мин. Всичко се прецежда и от отварата се приема по 100 мл 4 пъти на ден на гладно.

При Базедова болест

Необходими продукти: 100 г исландски лишей, 50 г салвия, по 30 г кори дъб и дъбов лишей и 20 г стръкове жаблек

Начин на приготвяне: Всички билки се смесват и от тях се вземат 2 с. л., които се варят в 500 мл вода за около 10 мин. Всичко се прецежда и от отварата се приема по 100 мл 4 пъти на ден на гладно.

При затлъстяване

Необходими продукти: 300 г корени от гръмотрън, 60 г корени цариче, по 50 г стръкове пипериче и плодове резене

Начин на приготвяне: Всички билки се смесват и от тях се вземат 2 с. л., които се варят в 550 мл вода за около 5 мин. Всичко се прецежда и от отварата се приема по 80 мл 4 пъти на ден на гладно.

При диабет тип 2

Цариче

Необходими продукти: По 100 г стръкове жаблек и стръкове цариче, 50 г листа от къпина

Начин на приготвяне: Всички билки се смесват и от тях се вземат 2 с. л., които се варят в 450 мл вода за около 5 мин. Всичко се прецежда и от отварата се приема по 80 мл 3 пъти на ден на гладно.

При мършавост

Необходими продукти: По 20 г плодове овес, ечемик, царевица, ръж, мека пшеница и трици от жито.

Начин на приготвяне: Всички билки се смесват и се сваряват на тих огън за 2 часа в 3.5 л вода. При извирането на водата непрекъснато се долива нова и след прецеждането течността се смесва с 1 кг течна глюкоза. Приема се по 100 мл 3 пъти на ден в продължение на 10 дни.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати