Причини за понижен пулс

Пулс

Пониженият пулс се нарича брадикардията. Наличието му не означава непременно някакво неразположение или сърдечен проблем. За да се установят причините за него, е нужно провеждането на редица изследвания.

Ниският пулс може да се дължи на много неща. В повечето случаи е наследствен и се повява и при най-здравите хора. В някои случаи, той е резултат от приема на бета-блокери или антиритъмни лекарства.

Те са способни понякога да доведат дори до сериозни нарушения в работата на сърцето. Намалена функция на щитовидната жлеза, електролитните нарушения или язвата на стомаха, също могат понижат пулса.

При хора, които тренират ежедневно, брадикардията е често срещано явление. Нисък пулс се наблюдава и при отравяния с гъби. Изобщо, с консумацията на толкова тежки храни трябва да се внимава.

Пониженият пулс в никакъв случай не е нормално състояние. То изисква незабавна консултация със специалист. Когато той установи причинителят на състоянието, ще назначи и нужното лечение. В зависимост от сериозността на заболяването, се предлага лечение, което се провежда индивидуално с всеки пациент.

Сред симптомите на нисък пулс са силно главоболие, преумора, отпадналост, виене на свят, сънливост, нарушенията в зрението и координацията. Ако стойностите му достигнат 35-30 удара в минута, се стига до припадъци. Те много наподобяват тези при епилепсия.

Ако ви се случи пулсът ви да се понижи, първата мярка е да се тонизирате с голямо количество течности. Подходящи са вода, всякакви напитки, дори кафе. Лекарствените продукти преди установяване на причината за състоянието не се препоръчват.

Главоболие

Спирането на вече предписаните също е опасно. Физически дейности, както и коремното дишане, също помагат при понижен пулс. При него бройте честотата на пулса си на всеки 30 секунди.

Когато забележите понижаване на пулса, трябва възможно най-скоро да посетите специалист и да започнете антибиотично лечение.

Състоянието може да се контролира по редица начини. При по-сериозните случаи се стига до прием в болница.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати