Революционно: Високият холестерол ни гарантира по-дълъг живот

Холестерол

Последни научни изследвания дават напълно нов поглед върху високия холестерол. Според японски изследователи той не скъсява живота, а напълно обратното – удължава го. След няколкогодишни проучвания екип от експерти, работещи в университета в Токио, представиха свой доклад, в който се твърди, че холестеролът въобще не е рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания и смърт.

Учените дори твърдят, че именно ниският холестерол е причина за началото на болести и смърт. Японските експерти установили, че досега не са представени убедителни научни данни за наложилото се вярване, че високото съдържание на холестерол е животозастрашаващо. Според тях то се крепи единствено на парите на фармацевтичните компании, които ще загубят милиарди долари, ако спрат от производство лекарствата, борещи високите му нива.

Учените подкрепят твърдението си с факта, че в Япония, която е страната с най-дълга продължителност на живота, по-голямата част от възрастното население е с висок холестерол. Островната държава е на първо място в света и по този показател.

Тези данни са амбицирали екипа от японските учени да започне мащабното си изследване. След проведени научни наблюдения на повече от 10 хиляди доброволци е констатирано, че колкото по-висок е холестеролът, толкова повече намалява смъртността.

След представянето на революционните си открития екипът от Токийския университет излезе с открит апел към световната медицинска общност холестеролът да бъде реабилитиран и да не бъде смятан за рисков фактор, както и да се забранят лекарствата за неговото понижаване.

По повода група австралийски доктори, запознали се с новия доклад, направиха документалния филм Митът за холестерола: хранителни злодеи, който е признат за един от най-добрите и най-информативни документални филми, изобличаващи измамата с лекарствата.

За съжаление, повечето обществени канали забраниха излъчването на продукцията.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати