ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Всички вируси си отиват с 1 с.л. канела на ден

Всички вируси си отиват с 1 с.л. канела на ден

Канелата мори вирусите

Една супена лъжица канела на ден може да направи чудеса с организма на човек, твърдят учени. Доктор Милтън Шифенбауер, професор по миркобиология от университета Пейс в Ню Йорк, смята, че приемът на ароматната подправка е способен напълно да изчисти човешкото тяло от вирусите.

Експертът и неговият екип са провели няколкогодишно изследване относно въздействието на екстракти от растението и ефекта им върху определени патогени.

Микробиолозите изследвали ефекта на екстракти от сайгонска и цейлонска канела, лук, чесън, мента, какао, испански шафран върху специално изолирания по случая вирус Phi X.

Това е изкуствено създаден вирус, сходен по строеж и въздействие с някои от най-опасните, които влияят на хора и животни.

След многобройни опити учените успешно установили, че канелата (без значение от кой вид) успява да се справи с опасния вирус в 99.9 процента от случаите. От друга страна, останалите екстракти не проработили срещу вируса или имали пренебрежително малък ефект върху него.

Канела на прах

Получените резултати потвърждават виждането, че хранителен режим, който включва една-две супени лъжици канела дневно, може да е ефикасен за унищожаване на вируси, които причиняват настинка, грип, дори херпес, и за предотвратяване на риска от заразяване с тези вируси, заявява доктор Милтън Шифенбауер от университета Пейс в Ню Йорк.

Ученът представи резултатите от изследването на неговия екип на годишната конференция на Американското дружество по микробиология с препоръката да се предприеме мащабна разяснителна кампания сред населението за ползите от консумацията на канела.

Освен че успешно се справя с вирусите, в канелата се съдържат много калций, фибри, желязо, флаваноли, манган, както и някои мощни антиоксиданти.

Редица специалисти я препоръчват и като изключително ефикасно средство за отслабване, борба със стреса и възпаленията.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати