Само 3 г на токчета увреждат краката до живот

Болки от високи токчета

Красивите и елегантни обувки на токчета със сигурност са най-добрият начин за завършване на визията. За съжаление, това, че изглеждат добре, не променя факта, че прекалено честото им носене може да увреди краката за цял живот.

Ако жените носят токчета три години, това би могло да причини сериозен дисбаланс в краката им, посочва се в скорошни изследвания.

В началото обувките с висок ток укрепват някои от мускулите, които са около глезените, но на по-късен етап токчетата превръщат някои от мускулите в доминиращи, обясняват специалистите.

Това от своя страна повишава опасността от навяхвания или счупвания на по-късен етап, уточняват специалистите провели изследванията.

Никой не отрича, че високите токчета са на мода или че дамите изглеждат добре в подобни обувки, още повече има професии, където токчетата са абсолютно задължителни.

Болки в Глезените

Жените не са наясно до каква степен тези тенденции могат да им създадат проблеми и да нарушат равновесието им, допълват изследователите.

В проучването са взели участие 40 дами, които са упражнявали професии, в които е задължително да се носят обувки с десет сантиметрови токчета поне три пъти в седмицата.

Неправилното ходене, деформирането на краката и болките, които се усещат в гърба, до голяма степен се дължат на тези високи обувки, категорични са учените.

За да предотвратят евентуалните последици от високите обувки, учените препоръчват на дамите да ходят без токчета поне извън работа.

За никого не е тайна, че жените обичат модата – интересуват се от последните тенденции, харесват пазаруването, но по-големи поклонници на модата се оказват мъжете. Това се посочва в резултатите от ново изследване на великобритански учени.

Господата от всички възрастови групи във Великобритания имали по-скъп гардероб, отколкото жените, посочват учените. Средната стойност на мъжкия гардероб е 1227 паунда, докато женският е по-евтин със 150 паунда.

Повечето от анкетираните млади мъже признават, че са изхарчили средно по 362 паунда за най-скъпата дреха в гардероба си.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

lili
lili
11.06.2015 03:08
Коя ли е професията :D
0
0