ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Учени: 50 химикала в ежедневието причиняват рак

Учени: 50 химикала в ежедневието причиняват рак

Акриламид

50 химикала, които приемаме всеки ден, при определена комбинация могат да причинят онкологично заболяване, предупреждават специалисти от Лондон.

Това е първото изследване, което определя каква е опасността от съчетанието на няколко химикала, които използваме постоянно. Проучването е проведено с помощта на работна група от над 170 специалисти от 28 страни.

Учените са установили връзка между коварното заболяване и някои химикали. 50 от тях, които имат според учените несъществен ефект върху организма поотделно, се приемат за опасни, ако бъдат комбинирани с други химикали.

При подобни комбинации в организма на човек могат да настъпят различни промени, които да доведат до раково заболяване, категорични са специалистите.

Сред тези химикали учените отличават най-вече триклозан, титанов диоксид, фталати и акриламид. Триклозанът се съдържа най-често в продуктите за пране, фталатите можем да намерим в пластмасата, а титановият диоксид се използва широко в кремовете, които ни защитават от слънчево изгаряне.

Токсини

Акриламидът пък може да бъде открит в пържените картофи, обясняват специалистите. Тези химикали, натрупани в тялото, могат да се окажат основната причина за, така да се каже, епидемията от онкологични заболявания, която се наблюдава от няколко години, категорични са учените.

И говорейки за здраве, учените откриха още един начин да се предпазваме от различните болести – без лекарства или народна медицина. Слушането на хевиметъл се оказва изключително полезно за здравето, твърдят учени от университет в Куинсленд, САЩ.

Подобна твърда музика действа изключително вдъхновяващо и благотворно, допълва се в резултатите от изследването, които са публикувани във Frontiers in Human Neuroscience.

Специалистите са категорични, че силната музика не предизвиква гняв или агресия, както се твърдеше до този момент. Напротив – подобни ритми действат много успокояващо на хората, убедени са американците. В проучването са участвали 39 човека, които са били между 18 и 34-годишни.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати