ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»За какво ще ни помогнат репелентите

За какво ще ни помогнат репелентите

Репелент

Дълго мечтаните топли дни вече са при нас, а с тях и многото възможности за откъсване от ежедневието – пикници, разходки сред природата, излет, а защо не и някоя малка екскурзия.

И на фона на всичко това се появяват безмилостните насекоми, които най-малкото, ще ни изнервят и ще ни причинят неприятен сърбеж.

За да се спасим от тях, можем да използваме репелент – вещество, което ни предпазва от насекомите. Ако говорим за закрито помещение, репелентът може да отблъсне или убие насекомите.

Що се отнася до репелентите за кожа – те се нанасят по тялото и идеята им е просто да отблъскват досадните насекоми.

От кои инсекти могат да ни предпазят репелентите? Най-често това са мухи и конски мухи, папатаците, кърлежи и бълхи и не на последно място „любимите“ на всички ни комари.

Как се прилагат репелентите? В зависимост от тяхното предназначение, репелентите са такива, които се намазват върху кожата и репеленти, които се прилагат върху дрехи.

Освен това има такива, които се слагат в затворени помещения и разбира се – репеленти, които могат да се използват на открито.

Пръскане с Репелент

Репелентите, които се използват върху кожата, също се разделят на няколко вида – можете да намерите в аптечната мрежа спрейове, стикове, гелове, лосиони, гривни, кърпички.

Репелентите, които се нанасят върху дрехите, могат да бъдат поставени и върху други предмети – обувки, легло, стол и пр. Тук има два вида – спрей или лепенки.

Ако искате да предпазите помещение от появата на насекоми, можете да се доверите на различни видове устройства, които работят на батерии или на ток.

Принципът им на действие е различен – някои работят чрез изпаряване на препарат, който отблъсква или убива инсектите, други противодействат на насекомите с ултразвук.

Можете да използвате аерозоли или машинки против комари. А ако искате, за да се подсигурите, сложете мрежа на вратите и прозорците.

Репелентите, които се използват за открити пространства, обикновено отделят ароматни вещества, които прогонват комарите, съществуват и лампи, които убиват насекомите.

За открито пространство са подходящи и машинките против насекоми, които са на батерии. Можете да избирате между електрическа лампа, димяща спирала, ароматизирани свещи и пр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати