Марихуаната може да лекува счупени кости

Марихуана
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)-15%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
11.05 лв.
Виж ››

Ново проучване установи, че марихуаната помага счупените кости да се излекуват по-бързо.

Учени от университета в Тел Авив са открили, че плъхове със счупени кости са се възстановили от травмите си много по-бързо, когато са приемали лекарства, съдържащи непсихотичния компонент на марихуаната канабидол, съобщава вестник Таймс оф Израел.

Проучването, публикувано в списание Джърнъл оф Боун енд Минерал Рисърч установило, че костите не само са излекувани по-бързо, но също са станали по-силни и по-устойчиви срещу повторно счупване. Това означава, че кости, лекувани с марихуана, е много по-малко вероятно да се счупят отново.

Учените зад изследването смятат, че това се дължи на връзка между канабиноидните рецептори в човешкото тяло и ефекта на стимулиране на растежа на костите, който има марихуаната.

Открихме с голяма изненада, че сам по себе си канабидолът може да бъде достатъчно ефективното лечение на травми и скоростта за зарастване на счупвания.

Счупен крак

Други наши изследвания показаха, че това вещество е напълно безопасно за човешкия организъм, което ни кара да вярваме, че трябва да продължим тази линия на изследване и клинични проучвания за оценка на полезността на канабидола за лекуване на фрактури, казва доктор Йенкел Габет от Боун Рисърч Лаборатори в Тел Авив.

В последните години редица изследвания доказаха медицинските предимства на марихуаната. През 2003 година учени от Медицинския университет на щата Вирджиния доказаха, че марихуаната може да се използва, за да помогне за предотвратяване на епилептични припадъци.

Марихуаната също е свързана с ефективното лечение на множествена склероза и болестта на Алцхаймер.

Въпреки доказаните ползи от марихуаната, растението продължава да бъде преследвано от закона в редица страни на Европа. Зад Океана нещата обаче стоят по друг начин.

По-рано тази година Минесота стана 22-ят щат на САЩ, който узакони медицинската употреба на марихуаната.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати