Ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Безценно! Древни тибетски тайни за здраве и младост

Безценно! Древни тибетски тайни за здраве и младост

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
Лимонов Чай

Тибетската медицина е една от най-древните в целия свят. Тя лекува с даровете на природата. Когато тибетските лечители избират билките и плодовете за своите лекове, те взимат предвид много фактори, от мястото на което растат, до разположението на звездите през съответния период на годината.

Тибетските лекарства винаги са комбинация от няколко билки. Има и такива, в чиито състав място намират над 1 000 съставки. Те се прилагат за здраве, красота и дълголетие.

Лековете на тибетската медицина понякога съдържат около 1000 съставки. Но продуктите за рецептите, които ви предлагаме, могат лесно да се намерят на българския пазар. Те ще ви помогнат да пречистите кръвоносните съдове, да успокоите духа и да се подмладите.

Елексир за подмладяване от Тибет

Тибетският елексир от природата за подмладяване е микс от мед, чесън и лимон. За направата му са необходими 1 кг мед, 10 глави чесън и сок от 10 лимона.

Чесънът се нарязва на ситно и се смесва с меда и лимоновия сок. Получената смес се изсипва в стъклен буркан и се затваря добре. Така се оставя за 8–10 дни.

От полученото се взима по 1 с.л. два пъти на ден - веднъж преди закуска и преди вечеря.

Тибетски чай за успокоение и премахване на стреса

Джинджифилов Чай

Необходими продукти: 5 г настърган джинджифил, 2 с.л. лимонов сок, 2 с.л. мед, щипка лют пипер, щипка анасон.

Начин на приготвяне: 2 л вода се кипват и се оставят да врят за 5 минути. Когато изстине, се добавя всички продукти. Полученият чай се изпива за един ден. Другият вариант е от него да се приема по една чаша преди всяко ядене.

Тибетският чай се препоръчва за релаксация и преборване със стреса. Освен това се твърди, че има способността да удължава живота, благодарение на активните си съставки.

Тибетска отвара за пречистване на организма от токсини

Необходими продукти: 1 кг лимони, 300 г кромид лук.

Начин на приготвяне: 2 л вода се кипват. Лимоните се измиват. Лукът се обелва само от най-външните люспи. Продуктите се нарязват на ситно и се слагат във врящата вода за 15 минути. Котлона се намалява и се оставят за още 15 минути.

Отварата се прецежда и се разлива в буркани с винт или шишета с винтова капачка. От отварата се приема по една малка ракиена чашка, сутрин на гладно, 15 минути преди хранене, в продължение на 25 дена.

Следват 10 дни почивка, след които може да се направи втори курс на пречистване. След него се почива 2 месеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest