Безплатни прегледи за рак на гърдата през октомври

Рак на Гърдата

И тази година месец октомври ще премине под знака на борбата срещу коварното заболяване рак на гърдата, от което страдат хиляди българки. През целия месец десетки болници в страната ще предлагат безплатни прегледи с мамограф.

Кампанията е с цел профилактика и ранно диагностициране на рака на гърдата. Лекарите напомнят, че заболяването е напълно лечимо, ако бъде открито в първите стадии на развитието си.

Статистиките показват, че през последните години все по-млади жени страдат от рак на гърдата, а голяма част от българите остават небрежни към здравето си, като броят на жените, които никога не са се преглеждали за рак на гърдата, не е никак малък.

Част от болниците, които ще преглеждат безплатно, са I-ва АГ болница Света София, Пета градска болница, Четвърта градска болница, Александровска болница и Окръжна болница.

В УМБАЛ Александровска прегледите ще се извършват от 10 до 13.30 часа на 9, 16, 23 и 30 октомври, в двата хирургични кабинета на партерния етаж, в сградата на І-ви хирургичен блок, до Спешен кабинет. Записване за час може да направите на един от двата телефона - 02/ 9230 590 и 02/ 9230 378.

Прегледи на Гърдата

Столичната клиника УМБАЛ Света Анна също ще отбележи световния месец за борба с рака на гърдата с безплатни прегледи. Всеки понеделник от началото до края на октомври специалисти ще преглеждат и при необходимост ще назначават изследвания на млечните жлези.

За консултация е необходимо да си запишете предварително час на телефон 02/9759198.

Дните и приемните часове за безплатните консултации на останалите клиники ще бъдат обявени в сайтовете на конкретните болници.

Доктор Иван Костов от I-ва АГ болница прикани всички жени да се възползват от безплатната кампания и да прегледат гърдите си. До момента у нас са диагностицирани 3800 жени с рак на гърдата, а това заболяване всяка година умират 1200 пациентки.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати