Постоянно си притеснен от всичко и всички? Ето как да си помогнеш

Притеснение
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)-15%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
11.05 лв.
Виж ››

Притеснението не е само качество, характерно за подрастващите деца. Често се случва мъже и жени в активна възраст да изпитват притеснение при контакта с други хора. Това се отразява върху отношенията им с другите, а също така и върху мнението на хората за тях.

Може да се получи дори така, че притеснението ви да изиграе лоша шега, когато ви предстои нещо наистина важно - обсъждане на проект на работното ви място или интервю за нова работа. Притеснението се отразява също така и на любовния живот, тъй като хората, които изпитват притеснение, трудно си намират партньор.

Един от най-лесните начини за преодоляване на притеснението е да се научите да се усмихвате повече. Когато усетите, че се притеснявате, усмихнете се широко на събеседника си, и ще усетите, че чувството на притеснение отшумява, след като и той ви се усмихне.

Усмивка

Притеснението е дълъг процес, който не започва внезапно. Затова човек винаги има няколко секунди, в които усеща, че след малко ще се притесни. Много ефикасен трик е в тези няколко секунди да причините на организма си някакви болезнени усещания. Те ще ви отвлекат от притеснението.

Можете да прехапете съвсем лекичко езика си или да стиснете ръката си под масата, така че да не ви забележи събеседникът ви. Ефективността на този трик се състои в това, че в момента, в който тялото ви изпита лека болка, забравяте за притеснението си и то отива на втори план.

Много ефикасен метод е да се концентрирате върху любима мелодия. Когато в ежедневието си се чувствате спокойни и щастливи, тананикайте си наум любима мелодия. В момент, в който усещате, че ще започнете да изпитвате притеснение, просто изтананикайте наум същата мелодия или част от нея. Ще усетите, че ще преодолеете притеснението, тъй като организмът ви ще се настрои към онова състояние, в което сте си я тананикали преди.

Музика

Измислете си комбинация от думи, която ви кара да се чувствате уверени. Повтаряйте си я по няколко пъти на ден пред огледалото и заставайте в непринудено положение, с приятна усмивка. В момента, в който усетите, че ще се притесните, просто си повторете наум същата комбинация от думи. Мозъкът ви веднага ще реагира и ще придобиете уверения вид, който сте свикнали да виждате в огледалото.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати