Билки, които ще ви помогнат да заченете

Билки

Билките са естествените лекарства, дадени ни от природата. Освен за лечение на заболявания те се използват от народната медицина и при проблеми със зачеването.

Частите от някои растения имат ясно изразени благотворни свойства върху хормоните, либидото и репродуктивните органи. От тях се приготвят тинктури, отвари и чайове, които се дават на младите момичета, искащи да заченат.

Когато се прилагат билки за зачеване, това трябва да се съгласува с мнението на специалист. Неправилната дозировка може да има негативни последици. След зачеването билките се спират, тъй като могат да навредят на плода. Не трябва да се комбинират с хормонална терапия. Ето кои са най-мощните билки за зачеване:

Малинови листа

малинови листа

Те са богати на всевъзможни активни вещества. От тях се приготвя ароматен чай, който превръща матката в благоприятна среда за плода.

Мака мака

Билката е по-популярна в родината си Перу, където се дава както на мъже, така и на жени. Продава се основно на прах и се добавя към сладкиши и други тестени изделия. Спомага за качеството на сперматозоидите и здравето на яйцеклетките.

Мака

Китайски женшен

Тази билка е само за мъжете. Китайският женшен се грижи за скоростта и придвижването на сперматозоидите, като в същото време подпомага синтеза им, като увеличава нивата на тестостерон. Това е от голямо значение при опитите за зачеване.

Червена детелина

Чаят от листата и цветовете ѝ регулират женските полови хормони. По този начин шансовете за зачеване се увеличават. За оптимален ефект билката трябва да се приема поне няколко месеца преди започване на опитите.

Женско биле

Една от добре познатите билки при всякакви женски проблеми е именно женското биле. Билката има много свойства – тя стимулира имунната система, подсилва организма и активно се бори с безплодието. С приема ѝ обаче трябва да се внимава, тъй като големите дози могат да доведат до високо кръвно и главоболие.

Женско биле

Дамяна

Билката е използвана още от маите като мощен афродизиак. Те са вярвали, че растението ги зарежда със силно любовно чувство. Днес е установено, че билката дамяна има способността да подхранва репродуктивната система. Приемана под формата на чай или тинктура, тя активно се грижи за хормоните. Условието е час след приема ѝ да не се приема нищо.

Зачеване

Адамово дърво

Билката представлява средиземноморски храст, често наричан целомъдрен плод. В нея се съдържат активни съставки, които контролират хормоните и стимулират хипофизната жлеза. По този начин се активизира производството на важните естроген, тестостерон и прогестерон. Тъй като е много силно обаче, адамовото дърво не трябва да се приема повече от два пъти седмично.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати