Чудо! Гръбначен имплант цери магически хроничните болки в гърба

Болки в гърба

Иновативен имплант е на път да замени скъпите болкоуспокояващи срещу болките в гърба. Джаджата ще прави това, като лъже мозъка чрез електрически импулси.

Австралийски лекари създадоха революционна процедура срещу болката в гърба. Те имплантирали в гръбначния мозък необичайно устройство, което притъпява и дори убива хроничната болка. Имплантът може да записва сигнали, които идват от нервната система, и да адаптира силата на импулсите, изпращани в засегната от болката област. Освен това силата на сигналите може да бъде контролирана външно.

Новият гръбначен имплант е създаден от австралийски учени и е изпробван върху 30 пациента. Резултатите са повече от обнадеждаващо. Д-р Чарлз Брукър от Кралската болница Нортшор в Сидни определя създаването му като огромен пробив в медицинските среди. При всички пациенти са наблюдавани значително подобрение и успокоение на болката.

Гръбнак

Гръбначният имплант се поставя в гръбначния мозък. Там той притъпява и дори убива хроничната болка и засилва сигналите, които идват от нервната система. По този начин иновативният помощник адаптира силата на импулсите, изпращани в засегната от болката област. По думите на 60-годишен пациент имплантът стопил силата на болката в гърба му от 8-ма до 2-ра степен по десетобалната скала.

Използването на гръбначния имплант за справяне с болките не предизвиква дискомфорт или страдание, а само леко и приятно усещане за сърбеж и едва доловимо бодване. Учените са категорични, че имплантът ще помогне както на хората с хронични болки в гърба, така и на тези с болестта Паркинсон.

Гръбначният имплант скоро ще бъде пуснат на пазара. Началната цена ще започва от 15 хиляди британски лири.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати