Как да се справим с хормоналния дисбаланс?

Пчелно Млечице

Когато чуем хормонален дисбаланс най-често си представяме жени в менопауза, които се борят с топлите и студени вълни и излишните килограми. Всъщност, хормоналните промени засягат всички нас, от раждането до смъртта.

Хормоналните проблеми са причина за проблеми с цикъла, силен предменструален синдром, кръвоизливи, трудно и дори невъзможно забременяване.

Разбира се, всички тези симптоми са придружени от рязко наддаване или загуба на тегло. Има много причини за хормонален дисбаланс, но основната причина е, когато една жена има твърде много естроген и недостатъчно прогестерон.

Много от тях обаче могат да се преодолеят само с естествени природни средства, които имат дори по-добър ефект от лекарствата. А голямото им предимство е, че не вредят.

В забързаното ежедневие много дами пропускат закуската или обяда, което оказва огромно влияние върху хормоните.

Проблемът се крие в това, че метаболизмът е най-силен между 10 и 13 часа, а след това постепенно започва да се забавя. Когато основното ви хранене е вечер, това неминуемо ще накара тялото да премине в икономичен режим на работа и да складира калориите като мазнина.

Диета

Много жени погрешно смятат, че стресовото ежедневие е отговорно за трудното събуждане сутрин, дори с помощта на чаша силно кафе.

Всъщност, съвсем не е нормално да се чувствате мудни, разсеяни и психически затормозени. Лесни промени в диетата, като премахването на пшеничните продукти и повечето зърнени храни, ще ви помогнат да стабилизирате кръвната си захар.

Един от най-забележимите симптоми на хормоналния дисбаланс е пониженото либидо, което започва с нарушения в съня. Без качествен сън, продукцията на сексуални хормони може да намалее.

Пчелното млечице нежно регулира половите хормони. Добре е да се пие и като профилактика. Ефективната доза е 500 мг дневно. 10 мг. натурално пчелно млечице се разпределят за 20 дни. Може да се взема директно, но по-удобно е да се смеси с мед.

При проблеми с щитовидната жлеза особено полезен е допълнителният прием на селен и йод. Дозата селен е по 100 мг. един – два пъти на ден. А за да си доставим йод, е важно да се консумира повече риба, морски дарове и водорасли.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати