Тялото ни изработва аспирин

Аспирин
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Тялото ни е толкова съвършена система, че при добро хранене може само да изработва салицилова киселина, т.е. аспирин, твърдят английски учени. Те открили салицилова киселина в кръвта на хора, които никога през живота си не са пили аспирин.

Екипът изследователи веднага активизирал изучаването на новото свойство на нашето тяло. Оказало се, че концентрацията на лечебната киселина, която намалява температурата и преборва настинките, съществува в по-висока концентрация в кръвта на вегетарианците.

След като тялото само лекува възпалителните процеси, би било странно, ако не се стремеше да победи болката. Учените започнали да търсят вътрешния аналгетик – и успели. В човешката слюнка те открили веществото опиорфин, което има сходно действие с морфина.

При най-малката болка концентрацията на това вещество в слюнката ни нараства в пъти. Това хвърля яснота върху начина, по който животните лекуват раните си – с близане.

Витамини

В тялото на човека е открито и вещество от групата на кателицидините, което има силно изразени антибактериални свойства. Това е белтък, който работи като охрана срещу микроби. Работата му напомня тази на пеницилина.

Хората, които поддържат баланс на полезни вещества в организма си, могат да разчитат на защитните му сили и дори да не разберат, че са щели да се разболеят, защото невидимите защитници са ги предпазили.

Според прогнозите на учените един ден те ще намерят начин да извличат лекарства, синтезирани в собственото ни тяло.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати