Цитрусите лекуват кисти в организма

Цитрусите лекуват кисти в организма
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

През зимата най-популярните плодове са цитрусите. Преди дни учените откриха още една причина да ги похапвате колкото може повече. Оказва се, че съединение в тях блокира образуването на кисти в бъбреците.

Цитрусите са едни от най-полезните плодове. За разлика от останалите, в тях не попадат вредни съставки, тъй като са защитени от дебелата си кора. Те са богати на витамини и антиоксиданти, особено на витамин С, което ги превръща в едни от най-добрите за подсилване на имунната система.

Британски изследователи са установили, че нарингенинът, който отговаря за горчивият вкус на плодовете, има още една функция. Той потиска развитието на кистите в бъбреците и забавя образуването им в яйчниците.

При наблюденията се оказва, че нарингенинът се свързва с белтъка PKD2, който отговаря за развитието на поликистоза на яйчниците. По този начин той забавя образуването на кисти. При следващите опити учените констатират, че веществото има още и функцията не само да забавя, а директно да блокира образуването на кистите в бъбреците.

Цитрусите лекуват кисти в организма

Учените смятат да проведат още изследвания по въпроса. Те искат да установят с точност какво е влиянието на нарингенина на молекулярно ниво и да изследват по-обстойно белтъка PKD2.

Допълнителните тестове и изследвания ще целят да се разработи нов метод за лечението на поликистозата на бъбреците. В момента състоянието често води до аневризми на главния мозък, повишено кръвно налягане и бъбречна недостатъчност.

До момента бе установено, че нарингенинът има свойството да ускорява метаболизма. Той има силни антиоксидантни и противосклеротични свойства.

Препоръчва се активно при хепатит С, тъй като забавя разрушаването на чернодробните клетки и позволява навременното лечение. Открива се във всички цитруси, но най-вече в тези с най-кисел вкус - лимон, грейпфрут, портокал и други.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати