Правете секс редовно, за да нямате камъни в бъбреците!

Редовен секс

Активният сексуален живот може да се окаже много по-полезен, отколкото си мислите. Оказва се, че той е естествена профилактика срещу камъни в бъбреците.

Учени от Турция са установили интересна закономерност. Те са провели опит с 75 мъже доброволци, които страдали от камъни в бъбреците. Те били разделени на три групи. Първата група била лекувана по стандартния начин, втората трябвало да пие лекарството тамсулозин – лекарство за лечение на увеличена простата, а третата била задължена да прави секс по 3-4 пъти седмично.

Резултатите са повече от категорични – редовните интимни преживяване имат способността да лекуват камъни в бъбреците. От 31 мъже в третата група, която била задължена редовно да прави секс, 26 са напълно излекувани от камъните в бъбреците. Във втората група подобен успех споходил само половината от участниците, докато при тези в първата едва 8 от 23-мата доброволци постигнали пълно излекуване.

Заключенията от изследването гласят, че сексуалните актове 3-4 пъти седмично по някакъв начин помагат на организма да се очисти от опасните субстанции и то за кратък период от време. Това е начин за лечение, който се оказва много по-успешен от всички останали, открити до момента.

Повечето хора са наясно, че редовните интимни ласки помагат за укрепване на имунната система, както и за извайване на стройна фигура. Специалистите са категорични, че сексът е универсален начин да се чувстваме добре по много начини. Научни изследвания доказват, че той понижава кръвното налягане и цялостно намаляване на стреса.

Редовният полов живот е сигурен начин да си осигурим по-добро физическо здраве. Той поддържа физическата активност. Установено е, че колкото по-често се практикува, толкова по-дълъг става половият акт. А колкото по-продължителен е, толкова повече калории се изгарят.

Камъни в бъбреците

Сексът редуцира риска от сърдечно-съдови заболявания до минимум, увеличава производството на хормона окситоцин, свързан и с чувството за щедрост и лекува главоболието.

При мъжете редовните контакти намаляват риска от рак на простата, а при жените креватните упражнения могат да засилят слабите тазови мускули, които са предпоставка за някои здравословни проблеми.

Освен всичко друго е доказано, че редовният секс повишава самочувствието.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати