Първа животоспасяваща помощ при инсулт

Инсулт

Чрез кръвопускане – метод, разпространен от китайски учен, може да окажете животоспасяваща помощ на човек, получил инсулт. В това е убедена Наталия Котелников, която разкрива подробна информация пред Great-news.

Най-важното, което трябва да запомните, е, че когато един човек получи инсулт, в никакъв случай не бива да го местите от едно място на друго, тъй като по този начин увеличавате възможността за спукване на капилярите и кръвоизлив в мозъка.

За да спасите живота на човека с инсулт, ви трябва игла от спринцовка или шевна игла. Преди това обаче изправете внимателно пострадалия.

Стерилизирайте иглата, като за няколко секунди я задържите над пламъка от запалка или свещ. След това убодете болния и по 10-те пръста на ръцете му.

Убождането трябва да е на няколко милиметра от нокътя, а конкретната точка няма никакво значение. Ако не потече кръв, притиснете леко пръстите и отново докоснете с иглата.

Ако болният е получил спазъм и устата му е изкривена, масажирайте ушите му, докато почервеният. Това означава, че увеличавате кръвопотока. След това с иглата убодете меката част и на двете уши.

Наталия споделя, че е научила за този метод от китайския лекар и специалист по традиционна медицина Ха Тин Бу, като веднъж дори го е прилагала на свой преподавател, с което се е уверила в ефективността му.

Когато е била на обучение в колежа Тай Чунг, един от преподавателите ѝ получава инсулт и тя изпраща колега до най-близката аптека за игла от спринцовка. Извършила всичко според указанията и до 5 минути преподавателят е започнал да се възстановява.

След това му дали чаша чай и му помогнали да стигне до болницата. Човекът е успял да се възстанови напълно, въпреки че не са редки случаите на непоправими разкъсвания на капилярите, които при оживелите пациенти са причина за пълна или частична парализа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати