ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Първа животоспасяваща помощ при инсулт

Първа животоспасяваща помощ при инсулт

Инсулт

Чрез кръвопускане – метод, разпространен от китайски учен, може да окажете животоспасяваща помощ на човек, получил инсулт. В това е убедена Наталия Котелников, която разкрива подробна информация пред Great-news.

Най-важното, което трябва да запомните, е, че когато един човек получи инсулт, в никакъв случай не бива да го местите от едно място на друго, тъй като по този начин увеличавате възможността за спукване на капилярите и кръвоизлив в мозъка.

За да спасите живота на човека с инсулт, ви трябва игла от спринцовка или шевна игла. Преди това обаче изправете внимателно пострадалия.

Стерилизирайте иглата, като за няколко секунди я задържите над пламъка от запалка или свещ. След това убодете болния и по 10-те пръста на ръцете му.

Убождането трябва да е на няколко милиметра от нокътя, а конкретната точка няма никакво значение. Ако не потече кръв, притиснете леко пръстите и отново докоснете с иглата.

Ако болният е получил спазъм и устата му е изкривена, масажирайте ушите му, докато почервеният. Това означава, че увеличавате кръвопотока. След това с иглата убодете меката част и на двете уши.

Наталия споделя, че е научила за този метод от китайския лекар и специалист по традиционна медицина Ха Тин Бу, като веднъж дори го е прилагала на свой преподавател, с което се е уверила в ефективността му.

Когато е била на обучение в колежа Тай Чунг, един от преподавателите ѝ получава инсулт и тя изпраща колега до най-близката аптека за игла от спринцовка. Извършила всичко според указанията и до 5 минути преподавателят е започнал да се възстановява.

След това му дали чаша чай и му помогнали да стигне до болницата. Човекът е успял да се възстанови напълно, въпреки че не са редки случаите на непоправими разкъсвания на капилярите, които при оживелите пациенти са причина за пълна или частична парализа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати