ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Чесън и мас лекуват хемороиди

Чесън и мас лекуват хемороиди

Чесън и мас лекуват хемороиди
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил
10.00 лв.
Виж ››

Около една десета от хората по целия свят страдат от хемороиди – тези данни правят това заболяване сред най-често срещаните в наши дни.

Домашните рецепти за лечение на хемороиди са ефикасни и със сигурност ще ви струват по-малко, отколкото лекарствата от аптеката. Не на последно място, народната медицина е със значително по-малко нежелани реакции, отколкото лекарствата.

Едно от често срещаните и препоръчвани народни лекарства против хемороидите е чесънът. Най-лесният начин е да си направите мехлем, за който ще ви бъдат необходими и още два продукта – свинска мас и сол. Ето и точните стъпки за приготвянето на мехлема:

Първо обелете скилидките чесън и ги счукайте в хаванче – получената течност от тях трябва да прецедите през марля. Необходими са ви две средни скилидки или три, ако са по-мънички.

Към сока сложете 1 к.л. сол и разбъркайте, след което трябва да оставите сместа в хладилник. След няколко часа можете да се намажете, като възпалените участъци се намазват отгоре и със свинска мас.

Чесън и мас лекуват хемороиди

Особено важно е, че този мехлем от чесън и мас може да бъде използван само при хемороиди, които не кървят. В случай, че вашите хемороиди са точно такива, народната медицина препоръчва да използвате директно скилидките чесън.

Всяка вечер трябва да поставяте една скилидка в ануса, като най-важното е скилидката да не бъде външно наранена по никакъв начин.

Смята се, че тази бабина рецепта ще отърве всеки от хемороидите. Около месец ще бъде напълно достатъчен да забравите за този проблем. Условието е да правите рецептата (която и от двете да изберете) съвсем редовно.

Имайте предвид, че дори да преминат, няма никаква гаранция, че няма да се появят отново. За да се предпазите, обърнете внимание на това кои са най-честите причини за появата им. Това са запекът, както и твърде честите диарии, заседналият начин на живот, често се появяват и по време на бременност.

Хемороидите са особено често срещани при хора, които работят в офис. Целодневното седене на стол обездвижва човека – още повече, че голяма част от хората се прибират и ходят до работа с автомобилите си, където отново са в принудителна поза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати