Тези продукти могат да ви докарат рак!

Почистващи препарати

Живеем в опасни за здравето ни времена. Заобиколени сме от продукти, които често ползваме в ежедневието ни, без да знаем, че редовната им употреба може да доведе до развитието на рак.

Колкото и да ни убеждават, че в магазините се продават единствено безопасни продукти, вече почти всеки знае, че това не е истина и на лавиците има такива, съдържащи опасни канцерогенни химически вещества. Ето и най-разпространените от тях, които трябва да избягваме.

Освежители за въздух

Проучване показва, че в 90 процента от освежителите на въздуха има високо съдържание на фталати. Това е канцерогенно вещество, имащо пагубно влияние върху репродуктивната функция и причиняващо астма.

Ароматни свещи

В голяма част от ароматните свещи се съдържат токсични и канцерогенни вещества. Най-високо е тяхното съдържание във фитилите. За да проверите свещите, които използвате, вземете лист хартия и пробвайте да нарисувате с фитила права линия. Ако тя не се проявява, вероятно вашият фитил има олово. Вдишването на изпарение от такава свещ носи непоправими вреди на белия дроб.

ароматни свещи

Завесите в банята

Евтините пластмасови завеси в банята, противно на очакванията ви, не съдържат поливинилхлорид (PVC). Те са направени от ниска на цена термопластика и изпускат канцерогенни съединения във въздуха. Порите на белия дроб се разширяват с всичката пара в банята, докато се къпете, и организмът усвоява вредните съединения с пъти по-бързо.

Средства за почистване на килими

В много от препаратите за дамаски и килими се съдържат перхлоретилен или тетрахлоретилен. Те са отговорни за образуването на рак на дебелото черво, панкреаса, черния дроб и костите. Друг убийствен елемент в тези препарати е нафталинът, който води до рак на белия дроб.

Сухите почистващи препарати

В този вид препарати също има тетрахлоретилен или перхлоретилен.

Препарати за домашните животни

В болшинството препарати против паразити по животните има съдържание на фосфорорганически инсектициди, перметрин и карбамати, които са канцерогенни и следоватално много опасни за хората.

Антибактериални продукти

Въпреки че гонят бактериите, повечето антибактериални продукти са пълни с триколсан, перхлоретилен и други канцерогенни съставки, причиняващи рак.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати