ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Защо напълняваме в корема?

Защо напълняваме в корема?

Пълен корем
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Въпреки че мастната тъкан се натрупва по цялото тяло, има специални зони, където се събира в по-големи количества, например в областта на корема.

Много жени се опитват да свалят излишните килограми около талията, правейки стотици коремни преси и строги хранителни режими. Ето и основните причини за пълнеене точно в тази зона, които биха ви помогнали да разгадаете по-добре тялото си и да му дадете това, от което наистина има нужда.

Една от основните причини несъмнено е хормоналният дисбаланс. Когато някои хормони не се намират в нормалните си концентрации, създават дисбаланс и тялото започва да трупа мазнини в коремната област.

Има два съществени причинителя на такава ситуация: синдром на поликистозните яйчници и менопауза. В последния случай естрогенът намалява, поради което се увеличава мастната тъкан. При мъжете също може да се предизвика напълняване поради хормонален дисбаланс.

Случвало ли ви се е да спазвате стриктна диета и въпреки всички усилия да отслабвате само в областта на ханша и бедрата?

Напълняване в Корема

Това се получава, когато в менюто липсват храни, източник на протеини, каквито са месото, рибата, млечните продукти. Това влошава метаболизма и води до натрупване на излишни килограми около коремчето.

Освен това, белият хляб е добре да се избягва, но ръженият и пълнозърнестият задължително трябва да присъстват, за да регулират нивата на инсулина и да не допускат натрупване на коремни мазнини.

Има теория, според която калориите от алкохола се обработват директно от черния дроб, затова се превръщат в мазнини именно в тази част на тялото. Освен това, алкохолът повишава апетита и ни кара да ядем повече.

Разбира се, най-важно е да знаете, че тялото функционира най-правилно, когато е отпочинало. Ако сънят не ви достига, организмът преминава в ниво на психологичен стрес и по биохимичен път започва да трупа килограми в коремната област.

Симптомите, на които може би не обръщате достатъчно внимание, са непрекъсната или честа умора, недостиг на енергия, лесна уморяемост, раздразнителност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати