Най-добрите природни лекове за лечение на възпаления

джинджифил
Сгъваема UV дезинфекционна лампа-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
60.00 лв.
46.20 лв.
Виж ››

Фармацевтичните компании предлагат десетки лекарства с противовъзпалително въздействие. Повечето от тях дори се предлагат съвсем свободно, без да е нужно да се предостави рецепта. По последни проучвания на Американската асоциация по храните и лекарствата обаче повечето от тези медикаменти повишават значително риска от сърдечно-съдови инциденти, като инфаркт и инсулт.

За щастие, възпалението може да се лекува с билки, вместо с опасни лекарства. Ето и най-добрите природни лекове за тази цел:

Черен пипер – Вкусът и ароматът, които придава черният пипер

и го правят една от най-предпочитаните подправки, се дължат на елемента пиперин. Освен че той прави всяко ястие неустоимо, елементът има мощен антивъзпалителен ефект.

черен пипер

Кардамон – Родината на кардамона е Шри Ланка. От дълбока древност подправката е ползвана за лечение на възпалението.

Лют червен пипер - Освен пикантния вкус, лютият червен пипер е полезен заради високото си съдържание на капсаицин. Това е един от най-мощните елементи против възпалението, който същевременно помага за възстановяване на тъканите.

Лайка – освен известния успокояващ ефект, чаят от лайка е използван и за лечение на възпалението. Той е предписван като лекарство против възпаление на устата още в Древна Елада. Маслото от лайка съдържа и бизаболол оксиди, фарнезен и спироетер, които имат противовъзпалителни и спазмолитични свойства.

чай от лайка

Джинджифил – Джнждифилът е познат от векове като средство за борба с възпалението. Широко известен е фактът, че коренът помага срещу болки от артрит. Освен това помага и при стомашно неразположение, гадене и повръщане.

Алое - Растението освен че помага за намаляване на възпалението, облекчава болката и спомага за възстановяване и изцеление на кожата.

Куркума – Куркуминът, на който е богата тази подправка, е мощен антиоксидант, който премахва опасните свободни радикали от тялото, а както е известно, свободните радикали предизвикват увреждане на клетките, водещо до възпаление.

Нар – Апетитният плод е богат на флавоноли, които също са вид антиоксиданти и имат силен противовъзпалителен ефект.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати