Вредни навици и храни, пречещи на забременяването

Забременяване

Безплодието или така нареченият стерилитет е един от тежките проблеми при съвременните двойки, който може да се прояви както при мъжете, така и при жените. Причините за него биха могли да са най-различни и за жалост невинаги биват открити.

Въпреки това решения не спират да се търсят. Според специалистите проблемът до голяма степен може да бъде повлиян от промяната на някои вредни навици и преминаването към по-здравословно хранене.

Със сигурност няма да ви изненадаме, ако ви съобщим, че употребата на алкохол и цигари понижават плодовитостта и при двата пола. Според някои изследвания обаче употребата на питиета, съдържащи кофеин, също повлиява за по-трудно зачеване.

марихуана

Неотдавнашно изследване разкри още, че употребата на марихуана също има негативни последици върху плодовитостта на мъжете. Така че това също трябва да се вземе предвид.

Сред останалите вредни навици, които могат да допринесат за развитието на стерилитет, са неподвижността и заседналият начин на живот. Ето защо трябва да се стараете да спортувате регулярно или поне, когато ви се отвори възможност.

Впрочем сам по себе си заседналият живот много често води до покачване на телесното тегло, което пък наистина е опасно, тъй като в даден момент може да доведе до хормонални изменения.

Мазни храни

По отношение на храненето и за двата пола трябва да кажем, че не бива да прекаляват с мазните храни и тлъстите меса. Американско изследване показа също така, че вредните трансмазнини увеличават риска от безплодие при дамите.

Те се намират най-вече в баници, закуски, чипсове, шоколади, пуканки за микровълнова (между другото пуканките са вреди и заради опаковката си), маргарин и много други.

Според специалистите, когато една двойка се бори за бебе, и двамата партньори, трябва да започнат да спортуват често и да се хранят правилно.

Менюто на господата трябва да съдържа повече сьомга, листни зеленчуци (спанак, кейл, маруля, зеле), яйца, плодове, бадеми, пълнозърнести храни. За да са по-плодовити, господата пък могат да похапват повече моркови, сладки картофи, пъпеши, домати, ядки и плодове.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати