Тази чудна смес ще излекува болните ви стави!

Синап

На всеки се е случвало да се събуди някоя сутрин и просто да се усеща по-скован – не се сещате за някаква причина и след първото кафе някак сте успели да изгоните това неприятно усещане от тялото си.

Скоро обаче забелязвате, че тази скованост започва да се появява почти всяка сутрин. Постепенно това усещане започва да минава за по-дълго време, а понякога дори цял ден не се усещате напълно свободни в движенията си.

Всичко това започва да се комбинира и с особеното т.нар. пукане на ставите при клек, при рязко ставане и пр. Комбинацията от тези симптоми може да говори за заболяване на ставите, като най-често срещани са остеоартрозата и ревматоидният артрит. Разбира се, не всяка болка в ставите е заболяване.

За да не чувствате болка, започнете да изпълнявате някои народни рецепти – те бързо ще облекчат състоянието ви и ще ви помогнат да забравите за болежките.

Синапено семе

Един от начините е да използвате синапено семе – предлагаме ви рецепта от руската народна медицина. Тя сравнително бързо ще облекчи усещането за дискомфорт. Ето и какво ви е необходимо, за да си я приготвите:

- По една супена лъжица вода, пчелен мед и синапено семе, както и 1 ч.л. морска сол. Сложете солта и семенцата на синапа в хаванче и започнете да стривате – след това към тях можете да сложите водата, после и меда – всичко това се разбърква до хомогенизиране на сместа. Приготвената смес може да се съхранява в съд, който може да се затваря херметически – задължително дръжте народния лек в хладилник.

Как да го използвате?

Болки в ставите

Сложете малко от сместа на пръстите си и започнете с леки масажни движения да нанасяте от мехлема на болезнената става. След това трябва да направите компрес на мястото – сложете найлонов плик, а можете да използвате и стреч фолио за целта, тъй като ще ви е по-лесно да го разтеглите. Върху парчето найлон се връзва вълнено парче плат – кърпа, шал, с каквото разполагате. Останете с компреса около два часа и след това измийте мястото с топла вода. За да има възможно най-добър ефект, тази рецепта трябва да се повтаря в продължение на пет дни.

Друга популярна рецепта за ставите е с борови пъпки – слагате две шепи от тях в стъклен буркан и след това ги покривате със захар. Сместа стои на тъмно седем дни, след това течността се прецежда и с нея се прави масаж на болезнените стави.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати