Лечение на болки в шията и раменете

Болки във врата
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил-20%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил
10.00 лв.
8.00 лв.
Виж ››

Болезненото усещане и дискомфорта в шията и раменете са сред все по-често срещаните проблеми в съвременното общество. Причина за тях могат да бъдат продължителната работа пред компютър /най-вече в неправилна поза/, схващане след спане в неудобна поза, настинка, продължително носене на тежък товар и т.н.

В случай че подобни болки често ви измъчват, задължително трябва да сторите нещо по въпроса. Атакувайте болката, като си направите масаж. За целта можете да си закупите сгряващ масажен гел и да го втриете в кожата си.

В аптеките и специализираните магазини има голямо разнообразие от такива, като най-ефективните съдържат екстракти от люти чушки, мента, дяволски нокът, див кестен, валериана.

Вана

Вземете с пръсти малко количество от гела и разтрийте двете си длани. След това натиснете болезнените участъци за няколко секунди с палеца и средния си пръст. Започнете да извършвате кръгови движения и разтривайте, докато почуствате подобрение. Ако смятате, че не можете сами да се справите с масажа, помолете някой да го стори вместо вас.

Друг метод за лечение е вземането на топла вана с морска сол. Още по-добър ефект ще настъпи, ако капнете в нея няколко капки масло от чаено дърво, екстракт от мента, лавандула или здравец. Ако не разполагате с вана, разтворете няколко капки от посочените масла в 1 ч.ч. топла вода и напоете носна кърпа с разтвора. Сложете компреса на болното място и го оставете да действа, докато изстине.

Ако имате повече време на разположение и не се притеснявате от острите миризми, можете да си направите и компрес с ракия или водка. Навлажнете хубаво носна кърпа с някой от посочените видове алкохол и я поставете върху болезнения участък. Оставете компресът да си свърши работата няколко часа. След това си вземете продължителен душ, за да премахнете силната миризма на алкохола.

Друг вариант е да загреете участъка с подръчни средства. Напълнете един чорап с морска сол и го вържете. Загрейте го с ютия за кратко и го поставете върху засегнатото място. Постойте така, докато чорапът се изстуди.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати